Schermglas zonder reflectie voor een nóg betere smartphone


Een smartphone gebruiken in de volle zon is ondanks de steeds helderder wordende schermen geen pretje. Belangrijkste oorzaak: reflectie van de zon, waardoor je niet ziet wat er op je scherm gebeurt. Daar is nu een oplossing voor.

Het bedrijf Nippon Electric Glass Company, dat gevestigd is in Japan, komt met een nieuwe glasvariant, die ‘onzichtbaar’ zou moeten zijn. Een scherm dat je nu op je mobiele telefoon vindt, reflecteert zes tot acht procent van het licht dat erop valt. Bij felle zon is die zes tot acht procent meer dan het licht dan je scherm geeft, waardoor de leesbaarheid achteruitgaat. Fabrikanten lossen dat op door een scherm nog meer licht te laten geven.

Neg Invisible Glass

Nippon Electric Glass denkt de andere kant op, en zorgt dat er minder licht gereflecteerd wordt. In plaats van zes tot acht procent zou het ‘onzichtbare glas’ van het Japanse bedrijf slechts een halve procent van het licht reflecteren. Deze uitvinding is een uitkomst voor fabrikanten van smartphones en tablets. Als het de Japanners ook lukt om deze variant krasvast en betaalbaar te maken, verwachten we het onzichtbare glas snel op mobiele apparaten.

Bron: Phonearena.com



Praat mee over dit artikel