Samsung nu grootste smartphonefabrikant

· 2 reacties


Samsung heeft de prestigieuze titel van grootste fabrikant van smartphones overgenomen van Apple. Het Koreaanse bedrijf verscheepte vorig kwartaal 27,8 miljoen smartphones terwijl Apple bleef steken op 'slechts' 17,1 miljoen.

Het verschil is mede te danken aan het geruime tijd uitblijven van een nieuwe iPhone waardoor consumenten hun aankoop uitstelden. Zoals bekend verkocht Apple in het eerste weekend na aankondigen van de iPhone 4S maar liefst 4 miljoen exemplaren. Toch is dat niet genoeg om het verschil met Samsung goed te maken.

Samsung Galaxy S2
Het is ze eindelijk gelukt...

Het succes van Samsung is vrijwel geheel te wijten aan de populaire Galaxy-serie waaronder de Galaxy S II. Ook het slim toepassen van Google's Android besturingssysteem en het zelf gefabriceerde Super AMOLED Plus-beeldscherm maakt de Galaxy-serie tot een ongekend succes. Tot grote ergernis van Apple dat van mening is dat het bedrijf schaamteloos haar product aan het kopieren is. Beide bedrijven zijn in tal van rechtszaken verwikkeld waarvan het einde nog lang niet in zicht is.

Bron: Businessweek.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel