webOS kostte HP al 3,3 miljard dollar

· 3 reacties


Computerfabrikant HP heeft 3,3 miljard dollar verbrand door de aankoop van webOS, en vervolgens de keuze te maken géén producten met dit OS meer te ontwikkelen. Aandeelhouders krijgen nu uitleg over deze zeperd.

HP verkeert in zware tijden, vooral door de aantrekkende verkoop van tablets en smartphones, terwijl met de verkoop van computers steeds moeilijker geld te verdienen is. Als computerbedrijf zonder een rol van betekenis op de smartphone- en tabletmarkt, zit het bedrijf in de hoek waar de klappen vallen. Het is onduidelijk welke strategie het merk uit z’n dal moet halen. De afgelopen jaren worden vooral gekenmerkt door zwabberend beleid.

2011179 hp pre3 in hand
De HP Pre 3 wordt gedemonstreerd

HP besloot in 2010 Palm te kopen, om onder eigen naam smartphones en tablets te verkopen. Een paar modellen verder wijzigde de strategie, en ging webOS in de kast. Ook de PC-divisie stond op de nominatie om verkocht te worden, maar ook over die stap twijfelt HP, dat volgens onderzoeksbureau Canalys ingehaald dreigt te worden door Apple als de grootste PC-fabrikant ter wereld.

Bron: The Verge


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel