"HTC toestellen met Windows Phone 7 kwetsbaar"


HTC toestellen met Windows Phone, die nog niet zijn geüpgraded naar Windows Phone 7.5 Mango, zijn kwetsbaar voor een exploit, die het mogelijk maakt controle te krijgen over het systeem.

De exploit maakt gebruik in een gat in de mobiele versie van Internet Explorer, gecombineerd met een fout in door HTC meegeleverde drivers. Door deze twee samen te combineren, kan een kwaadwillende de controle krijgen over het toestel, bijvoorbeeld om informatie van de gebruiker weg te sluizen, om deze in zijn voordeel te gebruiken. Met een update naar Windows Phone Mango wordt het gat gedicht.

Enkele weken geleden gaf HTC de update naar Windows Phone 7.5 Mango voor de toestellen die in Nederland leverbaar zijn vrij. Het ontdekken van de bug is een extra reden om je toestel te upgraden naar een nieuwere versie van het mobiele OS van Microsoft. Heb je een Windows Phone van HTC van het modeljaar 2010, zoals de Trophy, dan is het aan te raden je toestel snel aan een computer met Zune-software te koppelen, om een update te installeren.

Bron: Wmpoweruser.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel