Wijzigingen in top webOS

· 2 reacties


webOS, het mobiele besturingssysteem van HP, krijgt een ander management. Jon Rubinstein, die tot nu toe de leiding had over het OS en de toestellen van HP, wordt vervangen door Stephen DeWitt.

De beslissing om een nieuwe manager van het webOS-project aan te stellen is volgens volgers van HP ingegeven door de tegenvallende verkoopresultaten van toestellen als de Pre 3 en Veer. Hoewel webOS doorgaans goede reviews krijgt, en door andere fabrikanten als inspiratie wordt gebruikt, lijkt de consument nog niet overtuigd te zijn van de kwaliteiten van het OS, dat door Palm werd ontwikkeld.

Dewittgroot
Stephen DeWitt

Rubinstein blijft wel bij HP werken, en gaat zich richten op productinnovatie. Hij was ooit de man die de iPod groot maakte, nog voordat de iPhone op de markt kwam. Hij vertrok daarop naar Palm, waar hij er in slaagde om een vernieuwend OS neer te zetten, maar mooi verkoopcijfers bleven uit. Palm werd vorig jaar overgenomen door HP, dat met een eigen besturingssysteem mee wil doen op de smartphone- en tabletmarkt.

Bron: Engadget.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel