Apple: Android-toestellen van HTC doen inbreuk op patenten

· 3 reacties


Eerder was al bekend dat Apple na Samsung ook HTC voor de rechter daagt wegens het doen van inbreuk op patenten. Nu is duidelijk om welke toestellen het gaat: alle Android-telefoons en -tablets van het Taiwanese merk uit 2010 en 2011.

Apple zet specifiek de aanval in op Android-toestellen, want Windows Phone-telefoons van HTC blijven buiten schot, terwijl de patenten waarop HTC inbreuk zou maken ook op deze toestellen van toepassing zijn. Het gaan namelijk om zeer algemene technieken, zoals het scrolling door een lijst op een touchscreen, en het vergroten en verkleinen van een beeld op een aanraakgevoelig scherm. Die mogelijkheden biedt een Windows Phone-toestel ook.

Reactie HTC

HTC is, vanzelfsprekend, niet blij met de aanklacht van Apple, dat een verkoopstop in de Verenigde Staten eist. Een woordvoerder van het merk zegt: "HTC is verbijsterd dat Apple toevlucht heeft genomen tot strijd in de rechtbank in plaats van op de markt. HTC blijft alle vroegere en huidige claims van Apple met klem ontkennen en zal de eigen intellectuele eigendomsrechten blijven beschermen en verdedigen zoals het dit jaar heeft gedaan."

Bron: Phonearena.comPraat mee over dit artikel