Apple iPhone 14 Pro

Nog niet aangekondigd

Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Apple iPhone 14 Pro in het nieuws

iPhone 14 I Shape Weibo

Alleen Apple iPhone 14 Pro krijgt nieuwe i-vorm notch

Instap iPhone 14 blijft bij oude notch

Geruchten ·

We hebben al een glimp gezien van Apple's nieuwe notch voor de aankomende iPhone 14-serie. Weg is de notch, het hap uit het scherm, en in plaats daarvan is er ruimte gemaakt voor een dubbel schermgat. Een schermgat in de vorm van de letter i. Maar die lijkt alleen voorbehouden aan de iPhone 14 Pro en 14 Pro Max.

Dat betekent dat de iPhone 14 en z'n grotere broertje de iPhone 14 Max het moeten stellen met dezelfde notch van de iPhone 13. Apple probeert vaker eerst nieuwe technieken toe op haar Pro-serie al is een schermgat anno 2022 niet echt meer nieuw te noemen.

Screenprotector for Apple iPhone 14 Series
Screenprotector voor vermeende iPhone 14-serie

Bewijs voor dit verhaal komt van een opgedoken foto waarop screenprotectors staan van de iPhone 14 line-up. Al hoeft dit natuurlijk niet te betekenen dat dit straks ook zo gebeurt. Apple is Apple en alles kan veranderen tussen nu en het moment dat de iPhone 14 Pro het daglicht ziet. Al is het gerucht niet nieuw.

48MP camera en 120Hz-scherm

Verder weten we van de iPhone 14 Pro en 14 Pro Max dat ze beschikken over een nieuwe 48MP camerasensor en een 120Hz-scherm. Dat laatste hadden de iPhone 13 Pro's ook al waardoor het aantal nieuwe functies wat beperkt blijft. Het lijkt er verder op dat het 120Hz scherm voorbehouden blijft aan de Pro-modellen waardoor de nieuwigheid van de niet-Pro-modellen wel erg summier lijkt.

(via)

 • Tags:
 • apple
 • iphone14pro

iPhone 14pro Apple lab

Gerucht: Apple iPhone 14 Pro wordt ietsjes dikker

Geruchten ·

We hebben er allemaal last van; ieder jaar worden we iets dikker. Ook de iPhone, schijnt. Volgens insider Max Weinbach worden de komende iPhone 14 Pro en 14 Pro Max een tikkeltje dikker dan we gewend zijn.

De iPhone 12 Pro was 7,4 millimeter dik, de iPhone 13 Pro groeide door naar 7,65 millimeter en de iPhone 14 Pro komt naar verwachting uit op 7,85 millimeter. Ja dat is ieder jaar iets dikker maar het is nog altijd dunner dan de iPhone 11 Pro met z'n 8,1 millimeter.

Apple iPhone 14 Pro Max and iPhone 14 Pro render
Render van de iPhone 14 Pro met daarachter de 14 Pro Max

Apple stopte afgelopen jaar al de trend van almaar dunner wordende Apple-producten. De nieuwe MacBook Pro werd (veel) dikker en nu mogen iPhones schijnbaar ook weer wat aankomen. We juichen het toe want het betekent meer ruimte voor een grotere batterij. De render hierboven toont alvast de iPhone 14 Pro met iPhone 14 Pro Max met z'n vermoedelijk nieuwe Face ID-uitsnede.

48MP sensor?

De dikte is niet het enige wat groter wordt, ook de cameramodule wordt iets groter. Zo'n 15 a 20%, vermoedelijk om ruimte te bieden aan de grotere 48MP sensor. Momenteel gebruikt Apple een 12 MP sensor, al jarenlang overigens. Sinds de iPhone 6s Plus die Apple in 2015 uitbracht.

(via)

 • Tags:
 • apple
 • iphone14pro
 • iphone14promax
 • render

iPhone 14pro Notch Ianzelbo

“Apple iPhone 14 Pro-modellen krijgen Hole-Punch scherm”

Geruchten ·

Het gerucht ging al langer maar nu bevestigt ook The Elec het: de aankomende iPhone 14 Pro-modellen krijgen geen notch maar een Hole-Punch scherm. Bij Android-telefoons al jarenlang gemeengoed, en straks dus ook bij Apple.

De notch was altijd een tussenoplossing, een lelijke dat wel. Inmiddels geven veel fabrikanten de voorkeur aan een schermgat, ook wel Hole-Punch genoemd. Rond en meestal in het midden terwijl anderen weer de voorkeur geven aan een hoek. Apple lijkt voor de aankomende iPhone 14 Pro en 14 Pro Max te neigen naar het midden.

Apple iPhone 14 Pro with Punch-Hole
Zo zou de iPhone 14 Pro eruit kunnen zien

Het schermgat heeft als voordeel dat je meer schermruimte hebt. Hij valt in veel gevallen ook weg tijdens gebruik, vaker dan bij een notch. Apple bleef er lange tijd bij uit de weg omdat het naast een selfiecamera ook Face ID-onderdelen in moet huisvesten. Waar die bij de iPhone 14 Pro en Pro Max zitten is nog even onduidelijk. Die kan onder het scherm zitten, in de rand maar hij kan ook helemaal verdwenen zijn. Al lijkt die laatste optie niet erg aannemelijk.

Niet het einde van de notch

Echt afscheid neemt Apple niet van de notch. De instap iPhone 14 krijgt hem vermoedelijk alsnog en bij de nieuwere MacBook's introduceert Apple hem juist. Consistent is het allemaal niet. We zijn daarom erg benieuwd naar het hoe en waarom Apple gedeeltelijk afscheid neemt van dit herkenbare en tevens controversiële ontwerp. Overigens maakt de bron ook melding van een 6,7 inch groot Max-model mét notch. Met het verdwijnen van het mini-model komt het 2022 aanbod hierdoor alsnog uit op 4 iPhone-modellen.

Via: The Elec
Foto: Ian Zelbo

 • Tags:
 • apple
 • iphone14pro
 • notch

Vragen en antwoorden over de Apple 14 Pro