Brein achter Galaxy S II verlaat Samsung


Omar Khan, een belangrijke leidinggevende bij Samsung, die ondermeer verantwoordelijk was voor de Galaxy S II. Khan was als Chief Technical Officer nauw betrokken bij de ontwikkeling van het toestel. Hij zette daarbij de technische strategie uit.

Khan gaat aan de slag bij de Citigroup, één van de grootste banken ter wereld. Bij de Amerikaanse bank wordt hij verantwoordelijk voor het telebankiersysteem. Een grote verantwoordelijkheid, die blijkens de dingen die regelmatig fout gaan bij Nederlandse banken de nodige valkuilen kent Samsung raakt met Khan een medewerker kwijt die van groot belang was voor de succes die het merk recent vierde met de Galaxy S II.

Omar khan samsung0 580x401

Samsung verkeert momenteel in een strijd om patenten met Apple. Apple eiste inzicht in nieuwe producten van Samsung, omdat deze inbreuk zouden maken op patenten van het bedrijf. De rechter gaf Apple gelijk, waarop een strijd tussen beide merken ontstond die tot op heden voortduurt. Samsung lijkt in deze strijd vooralsnog het onderspit te delven.

Bron: Slashgear.com



Praat mee over dit artikel