Apple iPhone 14

Nog niet aangekondigd

Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Apple iPhone 14 in het nieuws

Apple iPhone Promotion

Geen 120Hz-scherm voor Apple iPhone 14 en iPhone 14 Max

Maar laat dat geen dealbreaker zijn

Geruchten ·

Om toekomstige klanten te verleiden meer geld uit te geven rust Apple de instap iPhone 14 en iets grotere iPhone 14 Max niet uit met een 120Hz ProMotion-scherm. De Pro-modellen krijgen wel een scherm met hoge verversingssnelheid. Maar heel erg hoeft dit niet te zijn. Lees verderiPhone 14 Serie Molds

Dummy Apple iPhone 14-serie toont 4 verschillende modellen

Geruchten ·

Er zijn zogenaamde molds opgedoken van de aankomende iPhone 14-serie. We zien in totaal 4 verschillende modellen en krijgen een goed beeld van het verschil in formaat.

Vier verschillende iPhone 14-modellen. Een 6.1 inch grote iPhone 14 en iPhone 14 Pro en een 6,7 inch grote iPhone 14 Max en iPhone 14 Pro Max. Grote ontbrekende is hierbij een kleine iPhone 14 mini. Dat model wordt in 2022 gediscontinueerd.

iPhone 14 molds

Grootste verschil tussen de reguliere iPhone 14-modellen en de Pro-versie zijn de camera's. De Pro krijgt achterop 3 camera's, de instappers krijgen er 2. Apple past die strategie nu ook al toe behalve dat er van de iPhone 13 geen grotere Max-versie bestaat. We weten nog niet of het optisch bedrog is maar de toch al forse camera-module lijkt voor komend jaar nog dikker te worden.

48MP camera

Dat laatste zou heel goed kunnen gelet op een ander gerucht. Apple zou namelijk (eindelijk) de 12MP sensor willen inruilen voor een grotere. Een 48MP welteverstaan. Die is niet alleen scherper maar ook fysiek groter.

Ander verschil zit voorop. In plaats van één brede notch stapt Apple over op een pilvorm + schermgat. Hierin zouden dan de Face ID-componenten zitten. Het geheel neemt nog altijd een substantieel deel in maar oogt minder groot doordat er rondom toch pixels zitten.

Einde voor iPhone 11

Overige verschillen zijn mogelijk iets dunnere schermranden, alleen 120Hz ProMotion-schermen voor de Pro-modellen. Wat misschien gelijk blijft is de A15 Bionic-processor. Al sluiten we niet uit dat Apple die marginaal aanpast om hem als A16 Bionic uit te brengen. Ander gerucht is dat Apple de iPhone 11 uit de schappen haalt zodra de iPhone 14 wordt aangekondigd. Hierna zal de iPhone 12 het nieuwe instapmodel worden.

(via)

 • Tags:
 • apple
 • iphone14
 • iphone14max
 • iphone14pro
 • iphone14promax

Mingchikuo iPhone A15

Kuo: Apple iPhone 14 krijgt zelfde oude A15 Bionic-processor

Geruchten ·

Ieder jaar kon je de klok er op gelijk zetten: een nieuwe iPhone, een nieuwe Apple A-processor. Niet vanaf de iPhone 14 zo denkt Apple-analist Ming-Chi Kuo. Hij verwacht dat de instap iPhone 14 over dezelfde processor als z'n voorganger beschikt. Alleen de iPhone 14 Pro-modellen krijgen de nieuwe A16.

De lancering van de nieuwe Apple iPhone 14 en 14 Pro ligt nog ver weg. Maar dat wil niet zeggen dat Apple er niet mee bezig is. Volgens de doorgaans goed ingelichte Apple-analist Ming-Chi Kuo krijgen alleen de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max de nieuwe Apple A16 Bionic-chip. De iPhone 14 en de "iPhone 14 Max" krijgen de A15 van vorige jaar.

Allereerst die namen. 4 verschillende modellen waarvan de iPhone mini ontbreekt. In plaats daarvan introduceert Apple een standaard iPhone 14 van 6,1 inch en een grotere iPhone 14 Max van 6,7 inch. Beiden beschikken over 6GB werkgeheugen van het type LPDDR4X en dus de Apple A15 Bionic. Dezelfde chip als in de gehele iPhone 13 line-up.

Alleen iPhone Pro met A16 Bionic

In het Pro-segment verwachten we de iPhone 14 Pro van eveneens 6,1 inch en een grotere iPhone 14 Pro Max van 6,7 inch. Beide modellen maken volgens Kuo eveneens gebruik van 6GB werkgeheugen maar dan wel van het snellere LPDDR5 en dus de nieuwste Apple A16 Bionic.

Er zijn meerdere oorzaken te bedenken waarom Apple op deze strategie overstapt. Wellicht wil het meer onderscheid aanbrengen tussen de reguliere iPhone en de Pro-modellen. Wellicht heeft het chiptekort er iets mee te maken.

Conservatief

Apple staat bekend om haar enigszins conservatieve release van nieuwe iPhone-modellen. Het is zeer voorzichtig met het introduceren van nieuwe technieken waaronder OLED-beeldschermen, hoge verversingssnelheden, periscooplenzen en snelladen. Ook gebruikt het jarenlang hetzelfde ontwerp voor nieuwe modellen zoals de recent aangekondigde iPhone SE 3 die gebruikmaakt van dezelfde iPhone 8-behuizing uit 2017.

Het gebruiken van een jaar-oude processor past wat dat betreft prima in dat rijtje. Het is koren op de molen van critici die Apple beschuldigen van "lui gedrag" bij het uitbrengen van nieuwe producten. Desondanks heeft Apple niets te vrezen want zelfs de Apple A15 Bionic-processor scoort beter dan de beste processoren van de concurrentie.

 • Tags:
 • a15bionic
 • a16bionic
 • apple
 • iphone14
 • iphone14max
 • iphone14pro
 • iphone14promax
 • kuo

iPhone 14 Fpt Weibo

Schema Apple iPhone 14 toont dubbel gat voor camera

Geruchten ·

Al langer gaat het gerucht dat ook Apple eindelijk afstapt van de notch. In de plaats daarvan krijgt de iPhone 14 een schermgat. Maar het blijft niet bij een enkel gat want Face ID vereist de nodige ruimte. Het worden er dus twee, en die nemen gezamenlijk net zoveel ruimte in als die eerdere notch.

Zoals gezegd krijgt de iPhone 14 niet een enkele Hole-Punch camera. De meeste Android-telefoons beschikken daarover; een piepklein rondje of in het midden of aan de zijkant. Sommige fabrikanten experimenteerden met een dubbele selfiecamera en dan werd een pilvorm uit het scherm gesneden. Dat laatste lijkt Apple nu ook te doen.

Apple iPhone 14 hole punch camera
Schema iPhone 14

Maar om toch een eigen smoel te houden wordt die pil vergezeld met nog een schermgat. Reden daarvoor is vermoedelijk omdat de verschillende Face ID-componenten ruimte nodig hebben. Apple heeft nou eenmaal groot ingezet op gezichtsherkenning en dan moet je elders concessies doen. Zo blijkt ook nu weer uit bovenstaande schema.

Niet meer schermruimte

We zien daar namelijk de layout van het nieuwe scherm met de diverse uitsneden. Of het allemaal fraai oogt laten we graag aan jou over. Wie met het eerdere nieuws gerekend had op een minder in de weg zittende notch komt bedrogen uit. Veel meer pixels krijgt het beeldscherm van de iPhone 14 niet. Al met al nemen de schermgaten bijna net zoveel ruimte in als de huidige notch.

(via)

 • Tags:
 • apple
 • iphone14
 • prosser

iPhone 14 Render Ian

“Apple iPhone 14 heeft geen notch maar een Hole Punch”

Eerste iPhone 14-gerucht komt nog voor lancering iPhone 13

Geruchten ·

Over enkele dagen staat de lancering van de iPhone 13 gepland maar nu al duikt het eerste gerucht over de iPhone 14 op. De in 2022 verwachte iPhone neemt dan afscheid van de notch. Eindelijk! Maar een geheel ononderbroken scherm wordt het ook niet.

Apple heeft z'n zinnen gezet op gezichtsontgrendeling en daar houdt het aan vast. Dat mag, ieder z'n eigen ding. Probleem is alleen dat de techniek die betrouwbare gezichtsherkenning mogelijk maakt zeer lastig onder het scherm te implementeren is. Iets wat bij een vingerafdrukscanner wel kan. Dus blijft de notch dan nog lang? Nee.

Apple iPhone 14 render

Want volgens Jon Prosser, de lekker met de grote mond, krijgt de iPhone 14 een Hole Punch; ook wel bekend als een schermgat. Het is op dit moment nog even onduidelijk of het een enkel schermgat wordt of meerdere. Face ID bestaat uit behoorlijk wat componenten en onduidelijk is nog welke onder een scherm passen en welke vrij zicht nodig hebben.

Retro design

Een ander gerucht over de iPhone 14 is dat de cameramodule niet meer uitsteekt. Mogelijk moet Apple hiervoor de behuizing wat dikker maken al is dat mogelijk alleen het geval voor de iPhone 14 Pro Max. Het hele design moet hierdoor lijken op dat destijds van de iPhone 4, inclusief de ronde volumetoetsen.

Het is zeer opmerkelijk dat we iPhone 14-geruchten zien nog voor de aankondiging van de iPhone 13. En Apple zal daar ook niet blij mee zijn. Het stuurde eerder al dreigbrieven naar lekkers en 3D render-artiesten die Apple-geruchten publiceerden.

(via)

 • Tags:
 • apple
 • iphone14
 • notch

Video over de Apple iPhone 14

Het is misschien wat vroeg maar mogelijk ziet de Apple iPhone 14 er zo uit


Vragen en antwoorden over de Apple 14