Nieuwe generatie Windows Phone-telefoons eind 2012


Uit een uitgelekte roadmap blijkt dat Microsoft voor komend jaar twee grote updates heeft klaar staan. De laatste, Apollo, lijkt vooral gericht om Windows Phone ook voor supersmartphone's geschikt te maken.

Na de lancering van Windows Phone heeft Microsoft met de Mango-update het platform volwassen genoeg gemaakt voor dagelijks gebruik. Toch is het systeem nog jong en ondersteund weinig verschillende hardware en chipsets. Daar moet de eerste update na Mango verandering in brengen. We hebben het over Tango. De update heeft naar verluidt weinig zichtbare verschillen maar moet ervoor zorgen dat fabrikanten goedkopere telefoons kunnen produceren. En goedkoper betekent dat meer mensen met een Windows Phone gaan rondlopen. Deze Tango-update staan gepland voor het tweede kwartaal van 2012.

Windows Phone roadmap

De tweede update genaamd Apollo staat gepland voor het einde van 2012 en uit bovenstaande roadmap blijkt dat Microsoft hiermee grotere plannen heeft. Zo moeten er meer high-end supersmartphones komen en moet het platform meer geschikter worden voor zakelijk gebruik. Wat hiermee precies bedoelt wordt niet duidelijk, maar het schept wel een verwachting en we kijken met spanning uit naar het resultaat.

Bron: Wmpoweruser.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel