Windows Phone Tango opvolger Mango?

· 1 reactie


Nu Windows Phone Mango bijna gelanceerd is, komen de eerste geruchten over een opvolger voor deze versie van het mobiele OS van Microsoft. De nieuwe versie van het besturingssysteem zou onder de codenaam Tango door het leven gaan.

Of Tango een echte opvolger van Mango wordt, of een versie die ernaast komt te staan, is vooralsnog in nevelen gehuld. Volgens blogger Mary-Jo Foley van ZDNet wordt Tango een editie van het mobiele besturingssysteem van Micorsoft die geschikt is goedkopere toestellen die het met eenvoudiger hardware moeten doen. De introductie van Tango zou dan betekenen dat er twee verschillende versies Windows Phone naast elkaar komen te staan.

Tango
Het gelekte screenshot

Het is om meerdere redenen onwaarschijnlijk dat Foley haar gelijk krijgt. Ten eerste hebben medewerkers van Microsoft meerdere malen aangegeven dat Android te sterk gefragmenteerd was. Het zou dan vreemd zijn om zelf te beginnen met het fragmenteren van Windows Phone. Daarnaast lekten er screenshots uit van nieuwe functies die in Tango zouden zitten, zoals een zoek-app die alles in één keer doorzoekt, zowel je toestel als het internet. In een uitgeklede versie verwacht je minder mogelijkheden, geen nieuwe functies.

Tango zou volgens Foley bedoeld zijn voor eenvoudiger smartphones. Voor een dergelijk besturingssysteem lijkt op dit moment geen noodzaak. Windows Phone 7 vereist een processor met een kloksnelheid van 1 GHz. Deze worden steeds goedkoper, waardoor een versie voor simpler toestellen niet nodig lijkt. Windows Phone Mango komt in de laatste maanden van dit jaar op de markt. Opvolger Tango zou dan in 2012 kunnen komen.

Bron: Zdnet.com, Wpcentral.comPraat mee over dit artikel