Plannen opvolging Windows Phone 7 ontvouwen zich


Met Windows Phone 7 heeft Microsoft een heel net besturingssysteem neer gezet. Oké er mist hier en daar nog wat functionaliteit (net zoals iOS overigens in z'n begindagen) maar daar wordt hard aan gewerkt in de vorm van versie Windows Phone 7.5 en 8

Ook wij moeten nog even wennen aan de snelle nieuwe ontwikkelcyclus van Windows maar het is in ieder geval goed nieuws voor consumenten en het vergroot alleen maar de kans op slagen van dit prille nieuwe mobiele besturingssysteem.

HTC 7 Trophy

Bekend was al dat er een update gepland staat voor begin 2011, wat vermoedelijk samenvalt met het jaarlijkse Mobile World Congress wat in februari gehouden wordt. Echter, later dat jaar staat er een tweede, grotere update gepland onder de projectnaam 'Mango'. Het vermoedelijk bestaat zelfs dat Mango door de marketingmachine van Microsoft als Windows Phone 7.5 uitgebracht zal worden. Een flinke update dus, als we van de versienummering mogen uitgaan.

Het speculeren kan daarom beginnen wat versie 7.5 allemaal voor nieuws brengt. In de wandelgangen wordt in ieder geval gesproken op volledige HTML5-ondersteuning alsmede Silverlight. Tevens goed nieuws voor de Oosterse culturen, zo zal Windows Phone binnenkort ook diverse verre oosterse talen spreken. Copy/paste-functionaliteit zal vermoedelijk in de update van begin 2011 uitgerold gaan worden.

Windows Phone 8 Apollo

En voor eind 2012 staat alweer een nieuwe versie van Windows Phone gepland; versie 8 met projectnaam 'Apollo'. Inhoudelijke informatie ontbreekt momenteel nog, maar het is goed om te vernemen dat Microsoft de ontwikkeling van het nieuwe Windows Phone serieus genoeg neemt om er flink werk van te maken.

Benieuwd naar onze eerste recensies van Windows Phone? Neem dan een kijkje in de HTC 7 Trophy, LG Optimus 7 of de Samsung Omnia 7 review.

Bron: Zdnet.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel