Microsoft geeft startsein voor Windows Phone 7


Tijdens een speciaal persevent in New York heeft Steve Ballmer zojuist het startsein gegeven van Windows Phone 7. Het moet Microsoft terug op de kaart zetten in het mobiele spectrum. De eerste kritieken zijn gunstig.

Maar een platform is zinloos zonder bijbehorende telefoons. Ballmer liet er maar liefst 9 verschillende zien van fabrikanten variërend van Dell, LG, Samsung en HTC. Er zijn telefoons met volledig toetsenbord, full touch telefoons en telefoons die tegen een stootje kunnen.

Negen verschillende telefoons

We hebben reeds 9 verschillende toestellen gevonden die draaien onder Windows Phone 7. We werken dit artikel bij zodra we meer toestellen hebben gevonden.

Dell Venue Pro

Dell Venue Pro
Dell Venue Pro

Als je de specs bekijkt van de Dell Venue Pro dan zou je haast denken dat het om een Samsung telefoon gaat; 4.1 inch AMOLED touchscreen, portrait QWERTY slider, 5 megapixel schieter en een 1 GHz Snapdragon processor. Gorilla Glass moet ervoor zorgen dat je touchscreen langer mooi blijft.

HTC 7 Pro

HTC 7 Pro
HTC 7 Pro

De HTC 7 Pro is een Windows Phone 7 telefoon met 1 GHz processor en beschikt over een uitschuifbaar volledig toetsenbord. Het toestel doet wat denken aan de HTC Touch Pro2 dat onder Windows Mobile 6.5 draaide. Het scherm van de 7 Pro is 3.6 inch groot en beschikt over een WVGA resolutie van 800 x 480 pixels. De camerasensor is 5 megapixel groot en is in staat om HD video op te nemen in 720p.

HTC 7 Surround

HTC 7 Surround
HTC 7 Surround

Zeker een interessante verschijning is de HTC 7 Surround die al eens eerder opdook. Het toestel beschikt over een uitschuifbare luidspreker. De aanwezigheid van Dolby Mobile en SRS Surround Sound is dan ook geen overbodige luxe. Verder een 3.8 inch WVGA touchscreen, 5 megapixel camera met 720p video-opnamemogelijkheid en 8 GB intern geheugen.

HTC 7 Trophy

HTC 7 Trophy
HTC 7 Trophy

Zowel de 7 Trophy als de 7 Mozart zijn ietwat eenvoudiger Windows Phone 7 toestellen van HTC. Beide full touch en qua specs ontlopen ze elkaar ook niet veel. De Trophy zal vanaf 21 oktober verkrijgbaar zijn voor een bedrag van 499 EURO.

HTC 7 Mozart

HTC 7 Mozart
HTC 7 Mozart

Verder genoemd de volgende toestellen: HTC HD7 (Schubert), LG E900 Optimus 7, LG C900 Quantum (Landscape-slider) en de Samsung i8700 Omnia 7 die als Samsung Focus verkocht zal worden via AT&T.

Live Tiles

Windows Phone 7 draait volledig om 'tiles' die elk naast toegang ook realtime informatie geven over specifieke toepassingen. Er zijn tiles voor e-mail, contacten en foto's. We zagen al veel video's voorbijkomen die de grafische interface demonstreerden. De werking van Windows Phone 7 is dan ook niet meer verrassend. Het is een eigentijds platform met nauwkeurige integratie van diverse populaire sociale netwerken. We zien dan ook een goeie toekomst weggelegd voor Windows Phone 7. Het verschil met Windows Mobile 6.5 is (gelukkig) gigantisch.Praat mee over dit artikel