Angry Birds boos op Microsoft

· 2 reacties


De makers van het populaire spel Angry Birds zijn boos op Microsoft. Hoe krijg je de toch al niet zo vrolijke Birds nog bozer? Door te beweren dat ze ook op Windows Phone 7 zullen verschijnen. Dat is nog helemaal niet bekend, zeggen de makers.

Angry Birds heeft in korte tijd een hele schare fans verzameld. Het spel is te spelen op de iPhone, toestellen met Android en sinds kort ook op Symbian. Doel van het spel is om met een katapult vogeltjes af te schieten op een speelveld met onder andere een aantal varkentjes. Wie raak schiet krijgt punten. Dat lijkt aardig aanstekelijk te werken, want wij hebben jong en oud al in het spel zien opgaan.

Logo op website Microsoft

Microsoft wil natuurlijk erg graag dat zo'n populaire game ook naar Windows Phone 7 komt, en plaatste alvast een logo van Angry Birds op de marketingwebsite van Windows Phone 7. Dat was tegen het zere been van Rovio, de maker van het spel. In niet mis te verstane woorden liet de spelletjesmaker weten de stap van Microsoft niet waarderen: "We hebben ons niet gecommiteerd aan een Windows Phone 7-versie van het spel. Microsoft heeft ons logo geplaatst zonder onze toestemming".

Deze ruzie wordt ongetwijfeld vervolgd. Wij, als Angry Birds-fans, hopen niet dat deze rel een eventuele komst van het spel naar het nieuwe besturingssysteem van Windows vertraagt.



Praat mee over dit artikel