Medewerker Microsoft bevestigt Windows Phone Tango


Na Windows Phone Mango, de codenaam voor versie 7.5 van het mobiele besturingssysteem van Microsoft, volgt Windows Phone Tango. Geruchten hierover gingen al eerder, en worden nu bevestigd door een medewerker van de softwaregigant.

De bevestiging kwam tijdens een bijeenkomst in Hong Kong. Windows Phone Tango wordt een speciale versie van Windows Phone voor 'opkomende markten', waarmee een groot aantal landen bedoeld kunnen worden, maar in de regel vooral op China gemikt wordt. Het is onduidelijk of het dan om een uitgeklede versie van het OS gaat, of om een kleine update met functies die in opkomende markten van belang zijn, zoals ondersteuning van lokale social media.

2011222 tango
Een screenshot dat eerder lekte

Windows Phone Mango ligt op dit moment nog niet in de winkel. De eerste toestellen zijn al wel aangekondigd, en een definitieve versie van het OS ligt al bij fabrikanten van smartphones. Mango moet Windows Phone definitief vestigen als grote naam op de smartphonemarkt, ondermeer gedreven door de steun van grote fabrikanten zoals Nokia, HTC en Samsung. De eerste toestellen zijn in Nederland waarschijnlijk in het vierde kwartaal te krijgen.

Bron: WeloveWP.hk


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel