Nieuwe Android Market uitgerold

· 3 reacties


De nieuwe Android Market was al in juli aangekondigd, maar wordt nu eindelijk uitgerold naar alle toestellen met een recente versie van Android. De wijzigingen in de nieuwe versie zijn ingrijpend. De interface is compleet vernieuwd.

De nieuwe versie van de Market legt de verschillende vensters naast elkaar, zodat je er met een simpele swipe doorheen kunt bladeren. Handmatig was de nieuwe Market al langer te installeren, maar nu komt de nieuwe versie ook automatisch naar je toe. Wij vermoeden dat bij het ontwerpen met een schuin oog naar Windows Phone is gekeken, want de gelijkenissen tussen de nieuwe versie van de Android Market en een gemiddelde Windows Phone-app zijn treffend. Dat betekent niet dat de update geen verbetering is, integendeel zelfs.

De Market is overzichtelijker, ziet er mooier uit, en de kans is groot dat je sneller op een onbekende app stuit, waarvan je niet wist dat die bestond. In sommige landen is de nieuwe versie van de Market uitgerust met de mogelijkheid om boeken en muziek te downloaden via services van Google, maar die mogelijkheid is in ons land helaas nog niet toegevoegd.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel