Voorlopig geen opvolger Nokia Lumia 1020


Alle dromen op een opvolger van de 41 megapixel Lumia 1020 worden door Senior Editor van The Verge Tom Warren vakkundig de grond in geboord. Volgens Warren was de uitgelekte en gecancelde McLaren ook niet 50 maar slechts 20 megapixel.

Nokia imponeerde lange tijd met toestellen als de Lumia 1020 en de 808 PureView. Toestellen met een gigantische camerasensor van 41 megapixel groot. Groot genoeg om zonder kwaliteitsverlies mee in te zoomen. Ook was de sensor groot genoeg om genoeg licht in het donker mee op te vangen. Hierdoor schoot je ook 's avonds nog prima video's. Microsoft lijkt vooralsnog het werk van Nokia niet voort te zetten.

Nokia Lumia 1020 camera
Deze krijgt voorlopig geen opvolger

Dat komt mogelijk omdat het oorspronkelijke PureView-team niet meer werkzaam is bij Microsoft. Zo werd in mei van dit jaar nog bekend dat Ari Partinen overgestapt is naar Apple. Wij was juist één van de belangrijkste personen achter de PureView-techniek. Jammer want de voorsprong die het Windows Phone-platform had op cameragebied lijkt nu grotendeels door de concurrentie te zijn goedgemaakt. Hiermee verliest Microsoft een belangrijk 'unique selling point'.

Bron: @tomwarren


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel