Dpreview: camera Nokia Lumia 1020 2-3 jaar dichterbij DSLR-kwaliteit dan iPhone 5S

· 1 reactie


De ‘camerafielen’ van Dpreview hebben bekeken hoe ver de camerakwaliteit van hedendaagse telefoons verwijderd zijn van dure spiegelreflexcamera's (DSLR). Veruit het dichtstbijzijnde is de Lumia 1020 van Nokia.

We gaan nu telefoons met DSLR's vergelijken, appels met peren dus. Maar ze doen beiden hetzelfde trucje; foto's schieten. Hoever liggen de hedendaagse telefoons verwijderd van de beste spiegelreflexcamera van dik twee duizend dollar? Volgens Dpreview is de Lumia 1020 zo'n 3 tot 6 jaar verwijderd. Dat klinkt veel maar het is beduidend beter dan de iPhone 5S. Die volgt op 8 tot 9 jaar.

Camera om Nokia Lumia 1020
Het camerageweld op de Lumia 1020

Het is een gemiddelde score, in zowel daglicht als in het donker. De mensen van Dpreview waren verrast dat de camerakwaliteit van de Lumia 1020 in daglicht dicht in de buurt komt van de beste DSLR van vandaag de dag. Een compliment die je niet elke dag krijgt. In het donker is het een ander verhaal. Daar blinkt de DSLR uit. Overigens wordt de camerakwaliteit van de Lumia 1020 er alleen nog maar beter op. Dat moet vooral komen door de komst van de Nokia Black-update die daarnaast ondersteuning voor RAW brengt.

Bron: Dpreview.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel