Nokia: na Amber komt Lumia Black-update


Naast de gebruikelijke Windows Phone-updates brengt Nokia ook eigen updates. De vorige grote update heette Lumia Amber. Vandaag kondigde Nokia de opvolger daarvan aan genaamd Black.

De update die voorheen bekend stond onder Bittersweet Shimmer brengt een aantal Nokia-apps die exclusief voor Lumia-telefoons zijn. Het gaat dan om de nieuwe Camera-app dat een samenvoeging is van de Nokia Pro en Smart Camera-app. Maar ook de nieuwe Storyteller-app die tevens vandaag gedemonstreerd werd.

Nokia Storyteller app

De Nokia Lumia 1520 en Lumia 1320 zijn de eerste Lumia's die al over Lumia Black beschikken, begin 2014 volgen andere Nokia Lumia's die onder Windows Phone 8 draaien. Lumia Black wordt samen met de GDR3-update van Microsoft uitgerold.

Instagram, Vine en meer

Naast de Black-update werd vandaag ook bekend dat Instagram en Vine naar het Windows Phone-platform komen. Behalve deze populaire apps komen ook CamScanner, InNote, Papyrus, PicFeed, TempleRun 2 en FIFA 14 naar Windows Phone 8 toe. Vooral de komst van Instagram is een opsteker voor Nokia.

Instagram for Windows Phone
Eindelijk Instagram!

Omdat Lumia's doorgaans over goede camera-eigenschappen beschikken en gebruikers bij de Instagram-doelgroep passen. Nokia bedacht zelfs een campagne om de makers van de app zover te krijgen om een Windows Phone-versie te overwegen; #2instawithlove. Instagram voor Windows Phone moet binnen enkele weken beschikbaar komen.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel