Apple neemt man achter PureView-camera van Nokia over


Ari Partinen heeft blijkbaar niet veel zin in een Microsoft-avontuur. Hij stapt over naar Apple. Hiermee verliest Nokia een belangrijke camera-expert. Hij is onder andere mede-verantwoordelijk voor de PureView-techniek van vele Lumia's.

Ari Partinen maakte z'n overstap via Twitter bekend. Vandaag is z'n laatste dag bij Nokia en vanaf juni gaat hij bij Apple aan de slag. Partinen was onder andere werkzaam voor het PureView-team dat we kennen van vele Lumia's zoals de legendarische 808 PureView, Lumia 1020 en de meer recente Lumia 1520.

Ari Partinen
Ari heeft er zin in!

De overname voedt geruchten dat Apple op termijn wil overstappen op optische beeldstabilisatie. Eén van de grote krachten achter de befaamde PureView-techniek. Apple's huidige iPhone ontbeert die functie en ook van de iPhone 6 wordt gezegd dat hij geen optische beeldstabilisatie (OIS) zal meekrijgen. Deze vorm van beeldstabilisatie zorgt voor flink minder bewogen foto's en stabielere videobeelden. Mogelijk kiest Apple voor de iPhone 6 voor een elektronische beeldstabilisatie variant.

Bron: @Partinen


Prijsvergelijker Apple iPhone 5S
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Partly
16 GB White Refurbished
€ 99,00 € 99,00   Bekijk
Green Mobile
16 GB Gold Refurbished
€ 109,00 € 109,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 5S


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel