Beeldstabilisatie iPhone 6 is mogelijk elektronisch


Eén van de veel genoemde nieuwe eigenschappen van de nog uit te komen iPhone 6 is beeldstabilisatie. Veel telefoons hebben hem al, in de vorm van optische beeldstabilisatie. Apple gaat het natuurlijk weer heel 'different' doen.

Met beeldstabilisatie schiet je scherpe foto's. Dat is vooral bij mobiele telefoon handig om je nooit helemaal stil foto's schiet. Bij optische beeldstabilisatie beweegt de lens voor de sensor om bewegingen te compenseren. Een zwevende lens dus. De iPhone heeft nog geen beeldstabilisatie en eerder nog werd aangenomen dat de iPhone 6 optische beeldstabilisatie (OIS) zou krijgen.

Auto image stabilization
De iPhone 5s werd nog aangekondigd met 'Auto Image Stabilization'

Apple zou echter kiezen voor elektronische beeldstabilisatie. Hierbij wacht de software met schieten totdat het beeld scherp is. Deze methode wordt gezien als slechter dan optische beeldstabilisatie. Reden dat Apple hier toch voor kiest heeft mogelijk te maken met de grootte van camera's met optische beeldstabilisatie. Deze zijn namelijk dikker en passen mogelijk niet in de dunne behuizing van de iPhone. Die is volgens de laatste geruchten namelijk 6 millimeter dik en Apple wil geen uitstekende onderdelen op haar nieuwe vlaggenschip.

Grotere pixels

Om toch verbeteringen aan te brengen gaat Apple mogelijk de pixelgrootte vergroten van 1,5 naar 1,75 µm. De meeste fabrikanten werken met pixels van 1,1 µm groot. Door de grootte van de individuele pixels te vergroten vangen ze meer licht en schieten ze in het donker betere foto's. HTC past hetzelfde trucje toe met de UltraPixel-camera op de One M8. De pixels daarvan zijn met 2 µm zelfs nog groter.

Via: Gforgames.com


Prijsvergelijker Apple iPhone 5S

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 5S


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel