LG kondigt 5,5 inch QHD-scherm aan, concurrenten halen schouders op

· 1 reactie


LG heeft een paneel van 5,5 inch groot aangekondigd bedoeld voor mobiele telefoons dat een indrukwekkende resolutie heeft van 2560 bij .440 pixels. De kans is groot dat we hetzelfde paneel zullen aantreffen in de G3. Concurrenten vinden het echter onzin.

Eerst maar eens het display zelf. Dat is met 5,5 inch redelijk fors te noemen. Dat moet ook wel om alle pixels te huisvesten; tegen de 3,7 miljoen om precies te zijn. Hiermee knalt LG overtuigend door de grens van 500 PPI. Nu wordt van een beeldscherm vanaf grofweg 300 PPI al gezegd dat je individuele pixels al niet meer kunt waarnemen, wat heb je dan aan een dergelijk beeldscherm?

LG QHD display
Pixels tellen is er bij dit Quad HD-display van LG niet bij

Dat exact waarom bedrijven als Huawei dergelijke QHD-schermen (niet te verwarren met qHD) betitelen als "onzin". Wij zijn het daar niet meteen mee eens. Het scherm van One M8 is bij bestudering toch echt scherper dan de iPhone 5s. Dat zal niet iedereen kunnen waarnemen maar vuistregel is wel hoe groter het paneel hoe fijner het is om een hogere resolutie te hebben. Verwacht wordt dat LG 27 mei de opvolger van de G2 met dit scherm aan zal kondigen.

  Uitvoering Prijs Incl. bezorging     bol.com Partner
Titanium € 330,21 € 330,21   Bekijk
Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel