Ook Samsung Galaxy S8 en Note 8 krijgen One UI


Ook Samsung Galaxy S8 en Note 8 krijgen One UI

Afgelopen Developer Conference kondigde Samsung een geheel nieuwe gebruikersinterface aan genaamd One UI. Terwijl het voor de hand ligt dat deze voor alle nieuwe modellen uitkomt werd ook een beta geopend voor de Samsung Galaxy S9, S9+ en Note 9. Nu blijkt dat ook oudere modellen de nieuwe interface krijgen.

Want ook de vlaggenschepen uit 2017 krijgen One UI aldus Android Authority en dan in het bijzonder de S8, S8+ en Note 8. Of en zo ja welke andere modellen nog meer One UI krijgen is onbekend. Tot op heden maken de Galaxy-telefoons gebruik van Samsung Experience dat eind 2016 TouchWiz opvolgde.

Eén-hand-bediening

One UI moet beter met één hand te bedienen zijn door het scherm op te delen in een 'viewing area' en een 'interaction area'. Knoppen en menu's verhuizen hierbij zoveel mogelijk naar onderaan het scherm, lettertypen worden groter en er is een donkere nachtmodus bijgekomen. Momenteel heeft Samsung een open beta lopen waar gebruikers uit enkele landen zich voor kunnen aanmelden. Nederland en België vallen hier helaas niet onder. Voorwaarde om je te kunnen aanmelden is in ieder geval de hier genoemde toestellen die tenminste Android 9 Pie draaien. Daarmee lijkt het doek voor de Galaxy S7 te vallen want die blijft op Android Oreo steken. One UI lijkt bovendien ondersteuning te bieden voor Samsung's opvouwbare telefoon, mogelijk de Galaxy F. Hoe dat er precies uit gaat zien blijft nog even onbekend, Samsung heeft het namelijk nog niet gedemonstreerd.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel