Google rolt ‘Night Sight’ uit naar alle Pixel-telefoons


Google is begonnen met het uitrollen van een update van haar camera-app naar alle Pixel-telefoons. Deze update voegt de Night Sight-functie toe die het tijdens haar hardware-event aankondigde. Hiermee worden nachtopnames softwarematig belicht alsof het overdag geschoten is.

Normaal zien we dat dergelijke functies alleen naar de nieuwste telefoons komt, in dit geval zou dat de Pixel 3 en 3XL zijn. Dat Google er voor kiest om Night Sight ook naar oudere Pixels uit te rollen is wat dat betreft netjes te noemen al duurt het op de oudere Pixels wel wat langer. Het resultaat liegt er echter niet om; die is spectaculair te noemen.

Google Night Sight
Zonder en met Night Sight

Google liet tijdens haar demonstratie al een voorbeeld zien maar omdat de functie nog moest uitkomen kon deze niet getest worden. Nu dat wel kan zien we overal zeer positieve geluiden. Night Sight is een aparte modus in de camera-app en weet zonder flitser in bijna geheel donkere situaties nog prima belichte en scherpe foto's te maken met een goede kleurechtheid. Hiervoor wordt een apart algoritme gebruikt dat informatie verzamelt nog voor het indrukken van de sluiterknop. Andere telefoons leveren in dezelfde situaties vrijwel allemaal onbelichte en onscherpe foto's af met veel ruis en onnatuurlijke kleuren.

Beste op een Pixel 3

Night Sight werkt volgens Google het beste op een Pixel 3, mogelijk vanwege de iets verbeterde optische eigenschappen maar ook vanwege de vernieuwde Visual Core-chip die over meer rekenkracht beschikt. Night Sight werkt volgens een blogpost van Google zowel voor de hoofdcamera als de selfiecamera. Google heeft een online album gedeeld waar het foto's geschoten in Night Sight verzameld heeft. De resultaten zijn erg indrukwekkend en maken het voor andere fabrikanten onmogelijk om niet te reageren en met soortgelijke functies te komen.


Prijsvergelijker Google Pixel 3

Toon alle aanbiedingen van de Google Pixel 3 met abonnement


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel