Google kondigt volledig uitgelekte Pixel 3 en 3 XL aan


Google had tijdens haar hardware-evenement geen verrassing voor ons in petto en kondigde de geheel vooraf uitgelekte Pixel 3 en Pixel 3 XL aan. Er was nagenoeg niets wat we nog niet wisten waarmee de glans er toch wel een beetje vanaf is. De toestellen komen helaas niet naar Nederland maar volgen via grijze import mogelijk alsnog later.

De Pixel 3 en Pixel 3 XL was voor z'n aankondiging al breed uitgemeten in de pers. Iets waar we zelf ook vrolijk aan hebben meegeholpen. De Google Pixel 3 is een 5,5 inch telefoon zonder notch, stereo speaker, enkele camera achterop maar dubbele voorop. Hiermee vergroot Google het schermformaat van de kleinste Pixel naar hetzelfde formaat als de allereerste Pixel XL.

Google Pixel 3 en Pixel 3 XL
De Pixel 3 en Pixel 3 XL gebroederlijk naast elkaar

De Pixel 3 XL krijgt in tegenstelling tot z'n kleinere broertje een hogere schermresolutie van Quad HD+ op een paneel van 6,3 inch groot. Bovenin zit een overdreven grote inkeping. De diepte van de notch bepaalt de hoogte van de statusbalk waarmee je effectief behoorlijk veel schermoppervlakte kwijt bent. Google past in plaats van een Plastic OLED nu een Flexible OLED-paneel toe van een nog onbekende fabrikant. Google claimt dat de stereo speakers voorop beide toestellen dit jaar 40% luider zijn maar de meeste aandacht ging toch wel uit naar de camera.

Night Sight
Night Sight op de Pixel 3 in vergelijking met de iPhone XS

Verbeterde camerafuncties

Want Google imponeerde al met de eerste Pixel, de Pixel 2 is momenteel nog steeds één van de beste cameratelefoons van dit moment. Met de Pixel 3 doet Google er nog een schepje bovenop. Aan de hardwarekant lijkt er weinig verschil. Er is nog altijd een 12,2 megapixel camera met f/1.8 lens. En die schiet nog altijd 4K video. Wel zijn er flink meer functies bijgekomen waaronder een nieuwe nachtmodus genaamd Night Sight die veel beter belichte opnames in het donker kan maken dankzij machine learning. Deze functie komt trouwens ook naar vorige Pixel-telefoons. Ook nieuw is 'Top Shot' dat nog voor het indrukken van de sluiterknop foto's schiet om het perfecte moment niet te missen en 'Super Res Zoom' waarmee je met één enkele camera toch zonder kwaliteitsverlies kunt inzoomen. Google gebruikt hiervoor technieken die ook in de sterrenkunde gebruikt wordt.

Google Call Screen

Call Screen en Flip to Shhh

Andere noemenswaardige verbeteringen zijn de nieuwe coating met zowel glossy als matte afwerking een dubbele selfiecamera voor groepsselfies, draadloos opladen en een aparte Titan M-chip dat zorgt voor extra beveiliging. Google kondigde verder verbeteringen aan aan Google Assistant waaronder Call Screen. Dat kan telefoongesprekken voor je aannemen en geeft ze als tekst weer op je scherm. Handig voor wanneer je vermoed dat een call center je probeert te bellen. Heb je echter even helemaal genoeg van alle notificaties dan leg je de Pixel 3 op het scherm om alle berichten te muten. Flip to Shhh heet dat.

Google Pixel 3 in welke landen

Pixel 3 in Nederland

Google brengt de Pixel 3 en Pixel 3 XL uit in de kleuren Clearly White, Just Black en Not Pink. Er zijn geheugenuitvoeringen van 64 en 128 GB groot. Daar houdt het goede nieuws wel op want Google lijkt niet van plan beide toestellen officieel in Nederland uit te brengen. Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Engeland zitten wel bij de gelukkige landen. Prijzen beginnen bij 849 euro voor de Pixel 3 en 949 euro voor de grotere Pixel 3 XL. Een upgrade van 64 GB naar 128 GB kost 100 euro meer. Pre-orderen begint vandaag, de eerste exemplaren worden 17 oktober verwacht. Wanneer hij hier te koop zal zijn, mogelijk via import, is nog onbekend maar is wel iets wat we scherp voor je in de gaten houden.


Prijsvergelijker Google Pixel 3
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com
64 GB Just Black Zo goed als nieuw
€ 239,00 € 239,00   Bekijk
Mobiel.nl
64 GB Just Black Zo goed als nieuw
€ 259,00 € 259,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Google Pixel 3


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel