RugGear kondigt rugged en betaalbare RG650 aan met edge-to-edge scherm


RugGear, fabrikant van robuuste telefoons uit Hong Kong, heeft er een nieuwe robuuste smartphone bij. En zijn veel andere 'rugged phones' niet erg subtiele en moderne telefoons; de RG650 onderscheidt zich daarin. Dat komt mede door het modern ogende scherm met 18:9-verhouding.

Uiteraard beschikt de RugGear RG650 over de nodige certificaten die z'n waterbestendigheid en robuustheid garanderen. Denk aan IP68 en MIL-STD 810G. Maar z'n overlevingskansen zeggen natuurlijk niets over z'n bruikbaarheid. Ook op dat gebied lijkt het op papier wel goed want het scherm kan lekker fel (500 nits) waardoor hij buitenshuis in zonlicht prima af te lezen is. En de speaker kan met 95 decibel genoeg geluid produceren om de gemiddelde bouwplaats te overschreeuwen.

RugGear RG650
Robuust en toch betaalbaar; de RG650 van RugGear

Het HD-scherm op de RG650 meet 5,5 inch, kent een 18:9 verhouding en beschikt over relatief dunne schermranden. De batterij meet 4200 mAh wat ruim genoeg moet zijn voor een volle werkdag. Er is ruimte voor twee simkaarten zodat je in theorie twee bedrijven tegelijk kunt runnen. De hoofdcamera is 8 megapixel en voorop zit een bescheiden 2 megapixel exemplaar. Uiteraard is het toestel geschikt voor 4G-internet. Qua prijs valt de RugGear RG650 positief op want met een adviesprijs van € 199 is hij niet duur. Vooral niet in vergelijking met sommige andere robuuste smartphones. Verwacht hem halverwege december in de winkels.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel