Samsung introduceert Galaxy A8s met schermgat, zonder koptelefooningang


Samsung heeft haar eerste Galaxy-telefoon aangekondigd met een Infinity O-scherm; de Galaxy A8s. Hiermee start het tijdperk van telefoons met ronde gaten voor de selfiecamera als alternatief van de notch. Ook van de Galaxy S10 en S10+ wordt gezegd dat ze over een soortgelijk scherm beschikken.

Samsung liet eerder al weten dat het nieuwe features wil uitproberen op de Galaxy A-serie. De nu aangekondigd Galaxy A8s is daarmee de eerste met een Infinity O-display. Deze kenmerkt zich door het schermgat voor de selfiecamera. Er zit dus bovenin geen hap, ook wel notch, en er is ook geen gebruik gemaakt van een schuifmechanisme. Het gat zal voor sommigen even wennen zijn maar het lijkt voor 2019 wel de norm te worden. Dat komt omdat Samsung de schermen ook aan concurrenten verkoopt, denk aan Huawei en Lenovo.

Samsung Galaxy A8s met Infinity O-scherm
De Galaxy A8s met Infinity O-beeldscherm

De Samsung Galaxy A8s werd voor China aangekondigd en blijft daar voorlopig ook. Of er ook een internationale versie uitkomt is afwachten. Zo ja dan kunnen we rekening houden met een 6,4 inch groot scherm met Full HD+ scherm, drievoudige camera bestaande uit 24 + 10 + 5 megapixel, 24 megapixel selfiecam, Snapdragon 710-processor en dikke 3400 mAh batterij. Het model gaat 12 december in de voorverkoop en prijzen zijn nog niet bekend gemaakt. Opvallend is dat de A8s niet beschikt over een 3,5 millimeter audio-jack, beter bekend als een koptelefooningang. Veel andere fabrikanten hebben dat pad inmiddels al bewandeld maar Samsung nog niet. Ook voor de aankomende Galaxy S10 lijkt die poort niet te verdwijnen. Waarom hij op de A8s wel ontbreekt is gissen. Mogelijk wil Samsung kijken hoe het publiek reageert op het weglaten ervan. Het belooft in ieder geval weinig goeds voor de toekomst.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel