Google overweegt porten Pixel's vingerafdruk-gestures naar Nexus 6P en 5X


Google overweegt porten Pixel's vingerafdruk-gestures naar Nexus 6P en 5X

De uitgebreidere functies van Google Pixel's vingerafdrukscanner komen mogelijk ook naar de Nexus 5X en 6P, dat laat Google weten. Ondanks dat alle drie van dezelfde scanner gebruik maken zouden er toch technische obstakels zijn.

Samen met de Google Pixel en Pixel XL introduceerde Google een aantal nieuwe functies voor de vingerafdrukscanner. Deze zitten er al op sinds de Nexus 5X en 6P maar konden vooralsnog alleen gebruikt worden om het toestel mee te ontgrendelen. Op de Pixel kun je er echter ook notificatielijst mee openen. En dat terwijl alle drie de toestellen van dezelfde vingerafdrukscanner gebruikmaken. Navraag door AndroidPolice bij Google leert dat dit komt door de manier hoe de software de scanner uitleest. Dat zou bij de Pixel op een geheel andere manier gebeuren dan bij de Nexus-lijn van 2015.

“We evalueren een nieuwe firmware”

Doordat de verontwaardiging zo groot was bekijkt Google nu wel om de extra gestures te porten naar de Nexus 5X en 6P. Hiervoor moeten ze met een nieuwe firmware op de proppen komen met daarin een wijziging op de hardware abstraction layer (HAL). Ondanks dat Google het nu aan het onderzoeken is wil dit niet zeggen dat de extra functionaliteit er ook daadwerkelijk gaat komen. De Pixel is de nieuwere telefoon en het hebben van enkele exclusieve functies onderscheidt hem goed van de rest. Houd er dus niet teveel rekening mee.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel