WileyFox introduceert metalen Swift 2 en Swift 2 Plus met vingerafdruklezer


Het Engelse WileyFox heeft een opvolger uitgebracht voor de Swift. De Swift 2 en z'n iets uitgebreidere Swift 2 Plus beschikken over een metalen unibody, Cyanogen-besturingssysteem en een vingerafdrukscanner op de achterkant.

Waar veel andere fabrikanten de Plus-toevoeging gebruiken voor een grotere uitvoering, zo gebruikt WileyFox hem om een iets uitgebreidere uitvoering aan te duiden. De WileyFox Swift 2 en Swift 2 + beschikken namelijk grotendeels over dezelfde eigenschappen. Denk dan aan een 5 inch groot HD-scherm, een metalen unibody met achterop een vingerafdrukscanner, een Snapdragon 430-processor met acht cores op maximaal 1,4 GHz, een 2.700 mAh grote batterij met Quick Charge 3.0 snellaadfunctie, USB Type-C en een 8 megapixel selfiecamera met eigen LED-flitser.

WileyFox Swift 2 en Swift 2 Plus
Swift 2 en Swift 2 Plus

De verschillen tussen de Swift 2 en Swift 2 + zitten hem hoofdzakelijk in de hoofdcamera. Heeft de eerste een 13 megapixel camera (Samsung 3L8), de laatste krijgt een 16 megapixel camera (Samsung 3P3). Die laatste is van het type ISOCELL waarbij de sensor 1/3.1" groot is en de pixels 1.0 micron groot zijn. De lens daarvan is met f/2.0 vrij lichtgevoelig. Ook krijgt de Plus-uitvoering meer geheugen mee; 32 in plaats van 16 GB en het werkgeheugen is één GB groter om op 3 GB uit te komen. Verder dus vooral veel gelijkenissen. Dezelfde metalen unibody van 8.64 millimeter dun, een 2.5D glaspaneel van Gorilla Glass 3 en een enkele krachtige speaker van 90 decibel. Net als alle andere WileyFox-telefoons draaien ook deze onder het Cyanogen-besturingssysteem, ditmaal versie 13.1 dat op Android 6.0.1 gebaseerd is. Ook vertrouwd is de Dual SIM-ondersteuning. Je moet alleen nog altijd wel kiezen tussen het plaatsen van óf een tweede simkaart óf een geheugenkaart. Het gaat namelijk om een zogenaamde hybride slot. WileyFox hoopt de Swift 2 en de Swift 2 + spoedig in de winkel te hebben in de kleuren Midnight Steel (blauw), Urban Gold (goud) en Perfect Pink (rose). De Swift 2 kost 199 euro terwijl voor de WileyFox Swift 2 + €239 moet worden neergelegd.


Prijsvergelijker WileyFox Swift 2

Toon alle aanbiedingen van de WileyFox Swift 2


Prijsvergelijker WileyFox Swift 2 +

Toon alle aanbiedingen van de WileyFox Swift 2 +


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel