“Huawei Mate 8 krijgt ronde vingerafdrukscanner”


Uit een foto die van de Mate 8 is opgedoken blijkt dat Huawei kiest voor een ronde vingerafdrukscanner. Dat is niet geheel onverwachts; het bedrijf paste een soortgelijke vormgeving toe op de Nexus 6P die ook van Huawei afkomstig is.

Dat Huawei de Mate 8 grotendeels laat baseren op de Nexus 6P is geen onverstandige keuze. Die laatste krijgt goede recensies en ook Google ziet het toestel als de high-end variant. Of Huawei inderdaad dezelfde vingerafdrukscanner gaat toepassen is nog even afwachten. We hopen van wel want uit testen blijkt die op de 6P enorm snel en nagenoeg foutloos te zijn.

Huawei Mate 8 achterkant
De achterkant van de Mate 8

We zien boven de vingerafdrukscanner een eveneens ronde camerasensor met links daarvan een dubbele LED-flitser. Uit de foto is lastig op te maken of deze verschillende kleuren hebben. Dat helpt bij het natuurgetrouwer in beeld brengen van met name huidtinten. Deze indeling mag dan wel verschillen met de Nexus 6P, hij komt niet als verrassing. Immers vinden we dezelfde indeling ook op de Mate 7 terug. Veel meer zegt deze opgedoken afbeelding niet, er lijkt namelijk gebruik te zijn gemaakt van een hoesje die veel andere ontwerpaspecten maskeert. Er moet trouwens worden opgemerkt dat het hier ook nog om een vroege prototype gaat. Het daadwerkelijke ontwerp kan dus verschillen. De onthulling van de Mate 8 staat gepland voor 26 november aanstaande. Dan zal blijken of Huawei het hier bij gelaten heeft.

Bron: NoWhereElse.fr


Prijsvergelijker Huawei Mate 8

Toon alle aanbiedingen van de Huawei Mate 8


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel