Palm Pre 2 en webOS 2 officieel gelanceerd


HP heeft de Palm Pre 2 officieel gelanceerd, nadat eerder al het nodige over het toestel was uitgelekt. Het ontwerp biedt weinig verassingen, maar onder de motorkap heeft Palm indrukwekkende verbeteringen toegepast.

De Franse provider SFR was zo handig om vorige week, op de dag van de release van Windows Phone 7, alvast de nieuwe Pre online te zetten. Vooral de processorkracht van de Pre 2 verbetert aanzienlijk ten opzichte van de zijn voorganger. Had de Palm Pre nog een klokfrequentie van 500 Mhz, de Pre 2 heeft het dubbele, en kan zich daardoor meten met de nieuwste generatie smartphones. De nieuwe telefoon draait op HP webOS 2, een eigen systeem van de HP/Palm, dat werkt met 'card stacks' om verschillende applicaties te ordenen. Applicaties liggen in dat systeem als een aantal speelkaarten over elkaar heen, die makkelijk en intuïtief te wisselen zijn.

Palmpre2nw

Highlights

De Palm Pre 2 heeft een 3.1-inch 480 x 320 scherm met ondersteuning voor multitouch, Exchange, GPS, WiFi G, en heeft niet minder dan 16 GB eigen geheugen. Het is nog niet bekend wanneer het toestel naar Nederland komt.


Prijsvergelijker Palm Pre 2

Toon alle aanbiedingen van de Palm Pre 2


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel