Video-vergelijking Samsung Omnia 7 en LG Optimus 7

· 6 reacties


Microsoft stelt strenge specificaties-eisen aan Windows Phone 7 telefoons. De verschillen tussen de nu aangekondigde telefoons zijn daarom minimaal. Maar ze zijn er wel! Wij vergeleken de videocamera van de Omnia 7 en de Optimus 7.

En omdat een beeld meer zegt dan duizend woorden, hebben we hieronder een video voor je met links de Samsung Omnia 7 en rechts het beeld van de LG Optimus 7. Beide beschikken over een 5 megapixel camera, hebben beeldstabilisatie aan en staan op de hoogste videokwaliteit.

We zien wat heldere kleuren en scherpere beelden bij de Samsung Omnia 7 en ook worden onbedoelde bewegingen beter weggefiltert dan bij de LG Optimus 7. Tegelijk vinden we dat de Optimus 7 beter omschakelt van lichte naar donkere ruimten en warmere kleuren produceert.

Verschillende instellingen

Goed om te zien is dat beide toestellen beschikken over beeldstabilisatie. Toch blijkt die van de Omnia 7 een fractie beter dan de Optimus 7. Ondanks dat beschikt de Optimus 7 over enkele functies die de Omnia 7 moet missen zoals 'Intelligent Shot' en 'Beauty Shot'. Volgens LG stelt de camera bij de Intelligent Shot zelf onder andere de sluitersnelheid in afhankelijk van het te fotograferen object en lichthoeveelheid.

Het is ergens best opvallend dat de camera-instellingen bij beide toestellen verschilt, want volgens Microsoft moet een willekeurige Windows Phone 7 hetzelfde zijn. Zo toont de LG Optimus 7 een LG-logo en heeft hier en daar wat andere functies dan Samsung bij haar Omnia 7 en ook de werking is hier en daar anders. Het verschil is misschien niet groot maar kan voor toekomstige kopers van doorslaggevende factor zijn. Dat de LG Optimus 7 in tegenstelling tot de Omnia 7 beschikt over DLNA functie kan dan wel eens een van doorslaggevende factor zijn.

Omnia 7 producttest

Benieuwd naar een uitvoerig verslag van Samsung i8700 Omnia 7? Lees dan onze uitvoerige Omnia 7 review van één van de eerste Windows Phone 7 telefoons.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel