Franse provider lekt Palm Pre 2


Palm komt met een stevige update van de Pre, die, weinig verassend, Pre 2 zal gaan heten. Het toestel lijkt van buiten erg op het huidige model, maar onder de motorkap vinden de nodige verbeteringen plaats.

De Franse provider SFR was zo handig om op de dag van de release van Windows Phone 7 alvast de nieuwe Pre online te zetten. Het zal voor sommigen een teleurstelling zijn dat de buitenkant van het toestel niet veranderd wordt, maar de processorkracht verbetert aanzienlijk. Had de Palm Pre nog een klokfrequentie van 500 Mhz, de Pre 2 heeft het dubbele, en kan zich daardoor meten met de nieuwste generatie smartphones. De nieuwe telefoon draait op webOS 2, waarover je al eerder kon lezen op deze website.

Palmpre2

Geruchten

Het regent al enige tijd geruchten over nieuwe toestellen van Palm, dat onlangs door HP werd overgenomen. Er komt een tweede versie van webOS aan, het eigen besturingssysteem van Palm. HP zet groot in op dit systeem. Zo gingen plannen om met Windows Phone 7-toestellen te komen de ijskast in, om zo te kunnen focussen op het eigen systeem. Wij verwachten dat de Palm Pre 2 naast eerder gelekte toestellen komt te staan, waardoor je binnenkort een grotere keuze uit verschillende webOS-apparaten zult hebben.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel