Palm Pre

Geef je mening en win €50
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Palm Pre
Pre 07
Pre 01
Pre 05
Pre 10
Pre 11
Pre 03
Pre 08
Pre 02
Pre 12
Pre 04
Pre 06
Pre 09

Vergelijkbaar met de Pre en wel verkrijgbaarReviews over de Palm Pre

Schrijf de eerste review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Palm Pre in het nieuws

ts Palm Pre Qwerty

Virtueel Qwerty toetsenbord voor Palm Pre

Telefoonnieuws ·

De Palm Pre komt weliswaar met een virtueel toetsenbord, maar daarop kun je alleen de symbolen invoeren die niet op het uitschuifbare toetsenbord aanwezig zijn. Third-party ontwikkelaars hebben nu een virtueel Qwerty toetsenbord gemaakt.

De software is apart te installeren en is geschreven door de heren van webOS internals. Het virtuele toetsenbord heeft ook de mogelijkheid om automatisch over te schakelen van portrait naar landscape modus als de Pre gedraaid wordt.


Demonstratie Pre's virtuele toetsenbord

Er zitten nog wel wat haken en ogen aan de software, zo werkt het nog niet op alle plekken waardoor de zo nu en dan toch nog het volledig toetsenbord moet uitschuiven.

De Palm Pre is helaas nog steeds niet in Nederland verkrijgbaar. De verwachting is dat dit ergens in het vierde kwartaal het geval zal zijn. Schrijf je hierboven gratis in voor onze reminder service. Dan ontvang je een mailtje als de Palm Pre in de winkel ligt.


ts Palm Pre Eu

Palm regelt contracten voor Europese Pre

Telefoonnieuws ·

Palm is momenteel druk bezig om contracten met Europese operators te sluiten voor de introductie van haar nieuwe Pre smartphone. Zo mag O2 in Engeland, Ierland en Duitsland en Movistar in Spanje exclusief de Pre verkopen.

Over wanneer het toestel daadwerkelijk verkocht gaat worden is niet bekend gemaakt, maar gehint werd wel dat hij "in time for the holidays" is. Nou kan dit 'vakantie' maar ook 'feestdagen' betekenen. Wij gokken dat de lancering ergens in het midden zit. O2 Duitsland heeft overigens zojuist bevestigd dat het toestel vanaf oktober in de schappen ligt.

Palm regelt contracten voor Europese Pre
Palm Pre met nieuw HSDPA icoontje

Zowel Movistar als het Engelse deel van O2 zijn in handen van Telefonica, hetzelfde bedrijf dat enige tijd geleden interesse heeft getoond in het overnemen van KPN. Enkele media hebben onlangs gesuggereerd dat het toestel bij Hi zou worden uitgebracht omdat op die site een support pagina was gewijd aan de Palm Pre. Hi zelf heeft dit gerucht tegengesproken, maar geeft wel aan dat het bedrijf interesse heeft in het toestel.

Nederlandse Pre

Feit is dat KPN, eigenaar van Hi, voorheen vaker Palm toestellen heeft uitgebracht. Daarmee zou KPN geen vreemde partij zijn om dit toestel in Nederland te brengen.

Voor Nederland is verder nog iets noemenswaardig te melden. Zo heeft Palm onlangs het contract met NOW-Mobile verbroken, voormalig exclusief handelsagent voor Palm producten in de Benelux. Palm is hierdoor sinds 1 juli 2009 niet meer aan één partij gebonden voor de verkoop van Palm producten, maar kan op zoek gaan naar nieuwe partijen. Hieruit kan geconcludeerd worden dat Palm voor Nederland druk bezig is om in zee te gaan met een nieuwe partij, vermoedelijk een operator.


ts Palm Emulator

Palm Pre krijgt toch ondersteuning voor PalmOS applicaties

Telefoonnieuws ·

Goed nieuws voor wie ooit applicaties heeft aangeschaft voor zijn oude Palm(Pilot); er komt voor de nieuwe Palm Pre een emulator beschikbaar die met oude PalmOS applicaties overweg kan.

Dat heeft ontwikkelaar Motion Apps bekend gemaakt. Het gaat hier om een emulator die je in staat stelt om met de Pre ook applicaties te draaien die oorspronkelijk ontwikkeld zijn voor het 'oude' PalmOS besturingssysteem. En dat is goed nieuws voor wie ooit één van de ruim 30.000 beschikbare PalmOS applicaties heeft gekocht.

Palm Pre krijgt toch ondersteuning voor PalmOS applicaties
Classic emulator

De toepassing is volgens Motion Apps ideaal voor consumenten die ooit PalmOS applicatie hebben aangeschaft, voor bedrijven die overstappen naar de Pre en voor ontwikkelaars die ooit toepassingen hebben geschreven voor PalmOS.

De Palm Pre wordt vermoedelijk in het derde kwartaal verwacht. Op de hoogte blijven van het uitkomen van de Pre kan door je hieronder aan te melden voor onze gratis reminder service.


ts Palm Pre Snapshot

Allerlaatste Palm Pre nieuws

Telefoonnieuws ·

Misschien wel het allerheetste toestel sinds de introductie van de iPhone is Palm's nieuwste aanwinst; de Pre. Dit toestel lijkt inderdaad een streepje voor te hebben op de concurrentie dankzij het nodige sex-appeal. Tijd voor de laatste nieuwtjes.

Hoe zit het bijvoorbeeld met een Europese 3G variant van de Palm Pre? En wat zou die moeten gaan kosten? Hoe komen we aan applicaties en kunnen we er eigenlijk wel mee navigeren?

Prijs en beschikbaarheid
Tijdens de aankondiging van de Palm Pre werd duidelijk; dit apparaat is exclusief bedoelt voor Amerikaanse Sprint gebruikers. Maar ze zijn niet gek bij Palm en zijn voornemens om naast een CDMA ook een UMTS/HSDPA versie uit te brengen bestemd voor de Europese markt. Volgens Paul Ghent, Vice President Sales Palm Europe, mogen we hier de Palm Pre ergens in de tweede helft van dit jaar verwachten. Dit is inderdaad iets later dan de Amerikanen, maar nog altijd sneller dan de iPhone destijds. Qua prijs wordt aangenomen dat deze zich bevind tussen de 375 en 425 euro, voor een unlocked versie. Dit doet suggereren dat Palm de Pre zonder telecomaanbieder op de Europese markt gaat aanbieden. Blijkbaar hebben ze bij Palm goed gekeken naar alle problemen die Apple heeft met de koppelverkoop van de iPhone op het Europese vasteland.

Allerlaatste Palm Pre nieuws

App Store
Net als bij de iPhone en de toekomstige Android toestellen, gaat ook Palm een eigen App Store openen; de App Catalog. Handige programmeurs kunnen hun eigen toepassingen gaan schrijven dankzij de binnenkort verkrijgbare Mojo SDK. Applicaties voor het webOS besturingssysteem zullen voornamelijk bestaan uit webtoepassingen die dankzij door Palm verstrekte libraries toch gebruik kunnen maken van alle grafische mogelijkheden van de Pre. Wellicht een tegenvaller voor programmeurs die doorgaans liever gebruik willen maken van krachtiger low-level functies.

Voor gebruikers betekend dit dat ze eenvoudig en snel nieuwe applicaties kunnen binnenhalen via de App Catalog. Waarschijnlijk zal het aanbod groot zijn omdat webtoepassingen eenvoudig geschreven zullen zijn. Nadeel is echter wel dat toepassingen die veel rekenkracht vereisen, zoals grafische games, niet snel het daglicht zullen zien. Zoek je dus een mobiel alternatief voor je PSP dan zul je waarschijnlijk toch naar de iPhone moeten uitwijken.

Navigatie
We wisten al dat de Palm Pre over ingebouwde GPS ontvanger beschikte, maar navigatietoepassingen hadden we nog niet gezien. Tot vandaag.

Allerlaatste Palm Pre nieuws
Navigeren met de Palm Pre

Bovenstaande afbeelding laat overigens de eigen navigatiesoftware zien van Sprint. Het moge dan ook duidelijk zijn dat wij Europeanen op andere oplossingen moeten wachten sinds we hier niet de beschikking hebben over "Sprint Navigation". Wellicht dat andere aanbieders zoals Wayfinder binnenkort komen met versies voor de Pre.


Beknopte specificaties van de Palm Pre

Afmetingen 101 x 60 x 17 mm
Gewicht 135 gram
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 3.1 inch, TFT
Hardware
Camera 3 MP
Processor 600 MHz, TI OMAP
Selfiecamera
Geheugen
Intern geheugen 8 GB (Opslaggeheugen)
Geheugenkaart-slot
Voeding
Batterij Verwisselbaar
Draadloos opladen
Gegevensnetwerk
4G (LTE)

Alle Palm Pre specificaties


Alternatieven van de Palm Pre

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Palm Pre
RugGear RG360
 Huidig product 
Kleurenbeeldscherm3.1 inch, TFT3.0 inch, TFT
Camera3 MP2 MP
Processor600 MHz, TI OMAP1.28 GHz, MediaTek MTK6739, quad core
Selfiecamera
Intern geheugen8 GB (Opslaggeheugen)8 GB (Opslaggeheugen), 1 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
BatterijVerwisselbaar3000 mAh, verwisselbaar
Draadloos opladen
4G (LTE)

Volledige vergelijking Palm Pre en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Palm Pre