Palm regelt contracten voor Europese Pre


Palm is momenteel druk bezig om contracten met Europese operators te sluiten voor de introductie van haar nieuwe Pre smartphone. Zo mag O2 in Engeland, Ierland en Duitsland en Movistar in Spanje exclusief de Pre verkopen.

Over wanneer het toestel daadwerkelijk verkocht gaat worden is niet bekend gemaakt, maar gehint werd wel dat hij "in time for the holidays" is. Nou kan dit 'vakantie' maar ook 'feestdagen' betekenen. Wij gokken dat de lancering ergens in het midden zit. O2 Duitsland heeft overigens zojuist bevestigd dat het toestel vanaf oktober in de schappen ligt.

Palm regelt contracten voor Europese Pre
Palm Pre met nieuw HSDPA icoontje

Zowel Movistar als het Engelse deel van O2 zijn in handen van Telefonica, hetzelfde bedrijf dat enige tijd geleden interesse heeft getoond in het overnemen van KPN. Enkele media hebben onlangs gesuggereerd dat het toestel bij Hi zou worden uitgebracht omdat op die site een support pagina was gewijd aan de Palm Pre. Hi zelf heeft dit gerucht tegengesproken, maar geeft wel aan dat het bedrijf interesse heeft in het toestel.

Nederlandse Pre

Feit is dat KPN, eigenaar van Hi, voorheen vaker Palm toestellen heeft uitgebracht. Daarmee zou KPN geen vreemde partij zijn om dit toestel in Nederland te brengen.

Voor Nederland is verder nog iets noemenswaardig te melden. Zo heeft Palm onlangs het contract met NOW-Mobile verbroken, voormalig exclusief handelsagent voor Palm producten in de Benelux. Palm is hierdoor sinds 1 juli 2009 niet meer aan één partij gebonden voor de verkoop van Palm producten, maar kan op zoek gaan naar nieuwe partijen. Hieruit kan geconcludeerd worden dat Palm voor Nederland druk bezig is om in zee te gaan met een nieuwe partij, vermoedelijk een operator.Praat mee over dit artikel