Grote Huawei Mate 10 Pro met 3 camera's in 3 kleuren gelekt


Huawei's antwoord op de iPhone X, Galaxy Note8 en V30 komt mogelijk pas 16 oktober maar nu al lijkt z'n staatsieportret binnen. Niemand minder dan Evan Blass, bekend als @evleaks, geeft duidelijkheid over het uiterlijk van de Huawei Mate 10 Pro. Samengevat is dat; groot, kleine schermranden en een bijzondere camera-indeling achterop.

Nu zeggen plaatjes zoals deze niet het hele verhaal. Volgens Huawei draait het bij de Mate 10 Pro vooral om z'n processor. Deze zou bijzonder zijn vanwege ingebouwde kunstmatige intelligentie. Op beeldscherm is daarom ook 'AI' te lezen; engels voor Artificial Intelligence. Daar horen we ongetwijfeld meer over tijdens z'n speciale onthulling op 16 oktober. Tot die tijd zullen we het echter moeten doen met uitgelekte informatie en hopelijk een aantal plaatjes. Waarvoor dank aan @evleaks.

Huawei Mate 10 Pro
De Huawei Mate 10 met kunstmatige intelligentie

Huawei vaart getuige de afbeelding goed mee met de trend van kleine en dunne schermranden. Of dat ook geldt voor de reguliere Mate 10 en Mate 10 Lite valt nog te bezien, maar de Pro oogt tenminste zeer modern. Er is ook hier geen ruimte voor knoppen of een vingerafdrukscanner. Die vinden we daarom achterop. Daar valt met name de camera-indeling op. Huawei kiest voor een dubbele opstelling die het onder elkaar en in het midden plaatst. De vingerafdrukscanner zit daar weer vlak onder. Het leverde Samsung flink wat kritiek op toen het de Galaxy S8 aankondigde. Je zit er namelijk zo naast en vette vingerafdrukken gaan niet goed samen met een cameralens. Zoomen we in op de tekst dan lezen we 1:1,6/27 ASPH, mogelijk een verwijzing naar een f/1.6 lens. Ook de LG V30 maakt gebruik van een f/1.6 lens waardoor hij 's avonds en in het donker nog steeds voldoende licht op kan vangen.

16 oktober

Verwacht zoals gezegd meer over deze Huawei Mate 10 Pro, samen met de Mate 10 en Mate 10 Lite, op maandag 16 oktober wanneer Huawei in Duitsland een persevent houdt. Kijk dan niet verbaasd op wanneer ze deze Huawei Mate 10 Pro in drie kleur-uitvoeringen aankondigen; zwart, blauw en bruin.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel