Persmateriaal en specificaties Huawei Mate 10 lijken binnen


Met net nog iets minder dan vier weken te gaan worden wordt de Mate 10 verwacht. Een groot vlaggenschip van Huawei die mogelijk in meerdere varianten uit komt. Persmateriaal daarvan lijkt nu te zijn uitgelekt, inclusief zijn vermoedelijke specificaties.

Huawei lijkt goed op weg te zijn om een geduchte concurrent te worden voor Apple en Samsung. Dat het bedrijf zichzelf serieus neemt blijkt wel uit het feit dat het ook haar eigen hardware maakt. Haar eigen processor bijvoorbeeld. De Kirin 970 zal vermoedelijk het kloppend hart worden van de Huawei Mate 10. Bijzonder hieraan is de ondersteuning voor AI; kunstmatige intelligentie. Dat zal hoogstwaarschijnlijk een belangrijk onderdeel worden van de presentatie van de Mate 10 op 16 oktober.

Huawei Mate 10 specs
Klik voor groot

Volgens de bron komt de 10 uit in tenminste twee varianten; de reguliere Mate 10 en de Mate 10 Pro. De eerste krijgt een bijna 6 inch scherm met 16:9-verhouding terwijl de Pro meer gaat voor een modernere 18:9-verhouding met nog dunnere schermranden. Hierdoor ontstaat er onderaan het scherm ook geen ruimte voor een vingerafdrukscanner zoals bij de gewone Mate 10, die vinden we bij de Pro daarom achterop onder de camera. Die camera bestaat trouwens in beide gevallen uit een dubbel exemplaar van Leica waarvan de lens een maximale opening kent van f/1.6. Dat is even wijd als de V30 van LG. De batterij zou uitkomen op 4.000 mAh en de behuizing is naar verluidt IP67-waterdicht. Los van de Huawei Mate 10 en Mate 10 Pro gingen er ook geruchten over een derde variant; de Mate 10 Lite. Dat bijzondere toestel met zowel dubbele hoofd- als selfiecamera zou intussen al in China aangekondigd zijn als de Maimang 6.

(Bron)


Prijsvergelijker Huawei Mate 10

Toon alle aanbiedingen van de Huawei Mate 10


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel