Microsoft Lumia 950 XL krijgt mogelijk later ondersteuning voor Surface Pen


Nu Microsoft de Lumia 950 en 950 XL officieel heeft aangekondigd kunnen we terugkijken op welke geruchten klopten en welke niet. Eén grote ontbrekende was de ondersteuning voor de Surface-pen, maar dat komt misschien later alsnog.

Op papier heeft de Lumia 950 XL alles wat je van een moderne smartphone mag verwachten; een ruim 5,7 inch Quad HD-scherm, 20 megapixel PureView-camera, een USB Type-C aansluiting, een vette 3.340 mAh grote batterij en een Snapdragon 810 met acht cores en hypermoderne Liquid Cooling. Toch wordt het straks misschien nog uitgebreider want volgens een gerucht zou Microsoft werken aan de aanpassingen in Windows 10 om ondersteuning voor de Surface Pen mogelijk te maken.

Microsoft Surface Pro 4 met pen
Binnenkort ook compatible voor de Lumia 950 XL?

Waarom Microsoft er geen aandacht aan heeft besteedt in de aankondiging blijft dan onduidelijk. Als ze er nog aan werken dan hadden ze het best kunnen melden, de 950 XL is immers nog niet verkrijgbaar. Neem dit gerucht dus met een korreltje zout. Mocht het Microsoft lukken om net als voor de Surface Pro 4 ondersteuning voor de pen in te bouwen dan wordt het, met name in Europa, een prima alternatief voor de Galaxy Note 5 van Samsung. Die werd hier namelijk niet uitgebracht. Maar nogmaals, misschien is het wel allemaal 'wishful thinking'.

Bron: @Nawzil10


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel