Samsung Bixby krijgt 18 oktober grote update


Samsung introduceerde samen met de Galaxy S8 en S8+ haar eigen persoonlijke assistent Bixby. Op 18 oktober wordt mogelijk tijdens het Samsung Developer Conference een grote update gepresenteerd. Bixby 2.0 zou dan mogelijk eindelijk ondersteuning krijgen voor niet Samsung-apps.

Bixby kreeg redelijk wat aandacht tijdens de onthulling van de S8 en S8+ maar echt vlotten wil het nog niet met de assistent. Zo werd de wereldwijde lancering uitgesteld, spreekt hij nog maar twee talen en doken er tal van onofficiële apps op om de Bixby-knop te deactiveren. Reden voor Samsung om de bezem door het team te halen en het hoofd te vervangen. Het resultaat van al deze handelingen volgt mogelijk al binnen een week, wanneer Samsung naar verluidt Bixby 2.0 zal aankondigen.

Samsung Bixby

De bedoeling is dat Bixby 2.0 dan ook met niet-smartphones overweg kan en applicaties van derden ondersteunt. Die laatste functie werd tijdens de onthulling al beloofd al werd toen geen hard tijdschema gegeven. Samsung benadrukte altijd al dat Bixby anders is dan andere assistenten omdat het context begrijpt en op eerder gegeven opdrachten kan doorborduren. Daardoor moet het een natuurlijkere interactie opleveren. Intussen blijft Bixby ver achter bij concurrenten zoals Alexa en Google Assistant die iedere zoveel maand met significante updates komen. En niet alleen Samsung heeft het moeilijk in de markt van digitale assistenten, ook Apple lijkt met Siri en Microsoft met Cortana niet echt grote stappen meer te zetten. Of hiermee de strijd rondom de digitale assistent gestreden is zal moeten blijken.

(via)


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel