Apple overweegt volledig vervangen Touch ID met Face ID


Sinds de Apple iPhone 5s zijn gebruikers gewend om hun iPhone met een vingerafdruk te ontgrendelen. De iPhone X introduceerde een nieuwe manier van unlocken; met je gezicht. Dat werkt blijkbaar zo goed dat Apple vanaf 2018 al haar producten met de Face ID-techniek wil uitrusten. Vaarwel Touch ID.

Volgens Apple is Face ID op de iPhone X niet een snel bedacht alternatief omdat het niet op tijd lukte om een vingerafdrukscanner onder het beeldscherm te plaatsen. Nee, de techniek zou veel veiliger werken dan Touch ID. De kans op missers is kleiner en het zou volgens het bedrijf ook praktischer zijn. Of dat echt zo is moeten we nog ontdekken wanneer we de iPhone X zelf onder handen nemen. Apple lijkt er in ieder geval wel in te geloven, want vanaf 2018 zouden alle iPhones met Face ID zijn uitgerust, althans volgens dit gerucht.

Apple iPhone X TrueDepth camera
De iPhone X met bovenaan de TrueDepth-camera

Let wel dat het hier nog om geruchten gaat. Al zijn ze afkomstig van KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo. Hij geldt als één van de beste voorspellers op het gebied van Apple-producten vanwege zijn connecties met Apple's toeleveranciers. Of dit ook betekent dat alle iPhones vanaf 2018 een nagenoeg randloos scherm krijgen is onduidelijk. Mocht Apple voor de opvolger van de iPhone 8 min of meer hetzelfde ontwerp gebruiken dan is dat niet nodig, er is immers voldoende ruimte boven het scherm voor een TrueDepth camera. Hiermee lijkt Apple's zoektocht naar het plaatsen van een vingerafdrukscanner onder het glas ten einde gekomen. Deze methode gold lange tijd als heilige graal al lukte het geen enkele grote fabrikant om er telefoons mee uit te rusten. Inmiddels lijken ook Apple's concurrenten te kijken naar gezichtsherkenning als manier om een telefoon te ontgrendelen. Misschien betekent dit uiteindelijk wel de nagel aan de doodskist van de vingerafdrukscanner.

(via)


Prijsvergelijker Apple iPhone X
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Belsimpel
64 GB Silver Refurbished
€ 351,00 € 351,00   Bekijk
Mobiel.nl
Grey Zo goed als nieuw
€ 389,00 € 389,00   Bekijk
Azerty
64 GB Space Grey Refurbished
€ 524,00 € 524,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone X


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel