Amerikanen kijken op van prijsverhoging HTC One A9


Ook Amerika moet zich voorbereiden voor de stevige prijs waarmee HTC de One A9 neer gaat zetten. De tijdelijke introductieprijs van 399,99 dollar gaat binnenkort omhoog naar 499,99. Elders werd vanaf het begin al een stevige prijs gevraagd.

HTC gaat er nog een hele kluif aan hebben om mensen met geld te overtuigen toch voor een One A9 te kiezen en niet bijvoorbeeld voor een iPhone. Die is natuurlijk wel iets duurder dan de A9 maar het scheelt niet enorm veel. En spraken wij eerder nog onze verbazing uit over het feit dat de A9 in de VS met enorm veel korting verkocht wordt, inmiddels weten we dat het om een zeer korte introductieprijs gaat.

All HTC are equal

HTC heeft in een verklaring laten weten dat de prijs van de A9 overal in de wereld gelijk is maar dat het iedere regio vrij staat om een tijdelijke promotieprijs toe te passen. In de VS gebeurt dat dus. Echter, vanaf 7 november geldt ook daar de hogere prijs. Alhoewel hoger, hier kost het instapmodel een bedrag van 599,99 euro. Omgerekend naar dollars is dat 660 dollar. Een ander voordeel dat Amerikaanse klanten hebben is dat zij het model met 3 GB aan werkgeheugen en 32 GB opslaggeheugen krijgen. Bovendien kunnen zij kosteloos een gebroken scherm laten repareren. Stuk voor stuk voordelen die wij niet hebben. Al met al zijn niet alle HTC's gelijk aan elkaar.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel