HTC introduceert One A9 als iPhone-killer


Tijdens een speciaal event heeft HTC een nieuwe telefoon aangekondigd als directe concurrent van de Apple iPhone. Ook moet de One A9 tegenwicht bieden aan andere Android-telefoons die met de nodige bloatware zijn uitgerust.

De HTC One A9 is een 5 inch grote Android-smartphone. Het AMOLED-scherm kent een Full HD-resolutie en wordt beschermd door Gorilla Glass 4. Tijdens de introductie van de One A9 werd erg vaak de vergelijking met de iPhone gemaakt. Niet alleen lijken beide toestellen erg op elkaar maar ook qua functionaliteit zijn er overeenkomsten. Zo zit er voorop een vingerafdrukscanner.

HTC One A9
De HTC One A9 in het echt

Ondanks dat HTC een unibody toepast zit er gewoon een geheugenkaartslot op de A9. Zoals gebruikelijk legt HTC de nadruk op de camera en op het geluid. Zo beschikt de camera over optische beeldstabilisatie en is er snellere autofocus dankzij phase detection. Opnames kan geschoten worden in RAW en er is een nieuwe hyperlapse video-modus die video versneld en gestabiliseerd kan afspelen. Qua geluid is er een nieuwe koptelefoonversterker die zelfs de grootste koptelefoons aankan. HTC past als eerste niet-Nexus-telefoon de Android 6.0 Marshmallow-versie toe. Het bedrijf belooft ook minder bloatware en Android-updates zullen binnen 15 dagen worden uitgerold. Of dat nieuwe update-beleid ook voor Nederlandse modellen geldt is nog onbekend. Voor de knutselaars geldt dat ze de bootloader kunnen unlocken zonder de garantie te verliezen.

HTC One A9 in Nederland

De HTC One A9 komt in de eerste week van november op de markt in de kleuren 'Topaz Gold', 'Carbon Grey', 'Opal Silver' en Deep Carnet'. Definitieve prijzen worden later bekend gemaakt maar eerder werd gesproken over 599 euro voor het instapmodel.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel