LG Wine Smart als eerste Android-clamshell in Nederland verkrijgbaar

· 1 reactie


Een ouderwetse klaptelefoon met het moderne Android? Dat hebben we hier nog niet eerder gezien. Toch is vanaf vandaag de LG Wine Smart in Nederland verkrijgbaar. En daarmee is het de eerste verkrijgbare Android-clamshell.

De LG Wine Smart lijkt niet officieel door LG hier te zijn uitgebracht; daarvoor is de beschikbaarheid te laag. Toch is het model inmiddels hier verkrijgbaar met de hulp van webshop Castle. Zij bieden vanaf heden het toestel in een rood-zwarte uitvoering aan. Eerder werd al wel bekend dat LG de Wine Smart in Europa zou uitbrengen en in Italië ligt het toestel al enige tijd in de winkels. Elders werd hij nog niet echt aangetroffen.

LG Wine Smart Burgundy rood
De LG Wine Smart in burgundy-rood

De LG Wine Smart kent dus een traditioneel vouwbaar uiterlijk met een numeriek toetsenbord en een relatief klein scherm. Dat meet 3,2 inch in diagonaal en is bovendien aanraakgevoelig. Je hoeft dus alles met het toetsenbord te doen. Achterop zit een 3 megapixel camera en binnenin zit een VGA-camera voor selfies en videobellen. Binnenin ligt een Snapdragon 210-processor van Qualcomm die op een zeer bescheiden 1,1 GHz geklokt is. Al met al dus geen high-end specificaties. Des te opvallender is het dat de LG Wine Smart wel gewoon 4G-internet ondersteunt. Het toestel staat ook wel bekend onder de naam 'Gentle' en ligt vanaf een bedrag van 166,38 euro los of gratis in combinatie met abonnement in de winkel.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel