OnePlus richt zich met nieuwe OnePlus X op uiterlijk


OnePlus heeft haar tweede smartphone dit jaar aangekondigd; de OnePlus X. In totaal komt het assortiment hierdoor uit op 3. De X is meteen het meest stijlvol van het trio en zal wederom alleen op uitnodiging te koop zijn.

De OnePlus X is meteen ook de kleinste smartphone die het bedrijf ooit aankondigde. Een 5 inch Full HD-resolutie AMOLED-scherm in tegenstelling tot de 5,5 inch IPS-panelen die het eerder toepaste. Qua rekenkracht doet de OnePlus X het wel een tandje rustiger dan de OnePlus 2; een Snapdragon 801 in tegenstelling tot een octa-core 810. Wel is het nieuwe toestel wederom geschikt voor twee simkaarten.

OnePlus X

De OnePlus X is alleen verkrijgbaar in een 16 GB-uitvoering. Ditmaal is het echter mogelijk om daar geheugen bij te plaatsen via microSD-kaartjes. Dat is een unicum voor OnePlus-telefoons. Er zijn verder twee camera's aanwezig; een 13 megapixel op de achterkant en een 8 megapixel voorop voor selfies. De 2.525 mAh grote batterij kan opgeladen worden via een microUSB-kabel. Voor de OnePlus 2 moest je nog een nieuwe(re) USB Type-C kabel gebruiken. OnePlus brengt twee uitvoeringen uit van de X; één met een achterpaneel van Onyx black-glas en één van keramiek. Die laatste komt in een exclusieve gelimiteerde oplage en weegt 42 gram meer. De OnePlus X gaat vanaf 5 november in de verkoop voor een bedrag van 269 euro maar alleen op uitnodiging.


Prijsvergelijker OnePlus X

Toon alle aanbiedingen van de OnePlus X


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel