Render bevestigt nieuw ontwerp Google Pixel 8a


Voor het eerst zijn er renders verschenen van de aankomende Google Pixel 8a. We hadden al een foto gezien van het toestel, maar die leek niets op z'n voorganger. De beelden van @onleaks bevestigen nu die nieuwe ontwerpstijl.

Meestal zien we eerst renders en daarna foto's. Voor de aankomende Google Pixel 8a is het andersom. Daarvan lekte eind september voor het eerst foto's uit. Een halve maand later was het tijd voor de renders. Allemaal dankzij de hulp van @onleaks en Smartprix.

Render showing a pink-colored Google Pixel 8a phone posted on Smartprix
Pixel 8a in Rose

Zowel de foto's als de renders komen overeen. Hieruit kunnen we opmaken dat de opvolger van de Google Pixel 7a een stuk ronder wordt. En daarmee past het toestel prima tussen de reeds aangekondigde Pixel 8 en 8 Pro. Vreemd genoeg past Google niet overal dezelfde kromming toe. De 8a lijkt stukken afgeronder dan z'n broers.

Prijsverhoging

Vooralsnog gaat alle aandacht naar de Pixel 8 en Pixel 8 Pro die deze week in de winkels zullen liggen. Prijzen daarvan start respectievelijk bij 799 en 1099 euro. Dat is hoger dan voorgaande jaren. De Pixel 8a zal ongetwijfeld goedkoper worden, maar mogelijk niet in vergelijking met de 7a. Wellicht zit ook daar een prijsverhoging in de verwachting.

Top and bottom of the Google Pixel 8a in Rose shared by Smartprix
Boven en onderkant van de Google Pixel 8a

Pixel 8a specificaties

De bron meldt verder dat de Google Pixel 8a over een 6,1 inch plat scherm beschikt. In tegenstelling tot de '8' en '8 Pro' zijn de schermranden niet overal uniform, onderaan is nog een kin waarneembaar. Achterop spotten we twee camera's, onduidelijk is nog welke. Het is tot slot aannemelijk dat ook de Pixel 8a over de Tensor 3-processor beschikt, zij het met iets minder functies.

Als eerste de Pixel 8a hebben?Ontvang eenmalig een e-mail zodra deze in de winkel ligt

Pixel 8a aankondiging

Rest de vraag wanneer het toestel aangekondigd wordt. Dat kan mogelijk nog even duren. Diens voorganger zag pas in mei het levenslicht. Ruim een half jaar na de aankondiging van de Pixel 7 en 7 Pro. Een lancering kan dus nog even op zich laten wachten.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel