Google Pixel 8 Pro

Nog niet aangekondigd

Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Google Pixel 8 Pro in het nieuws

ts Isocell Gn2

“Google Pixel 8 Pro krijgt bijna 1-inch grote Samsung-camerasensor”

Geruchten ·

Beetje bij beetje krijgen we een completer beeld van de aankomende Google Pixel 8 Pro. Nadat we eerder nieuws kregen over z'n beeldscherm is het vandaag de beurt aan de camera. Volgens een insider krijgt de 8 Pro een ISOCELL GN2-sensor van Samsung. Waarom dat belangrijk is? Die is flink groter.

Hoe groter de camerasensor, hoe meer licht die vangt. Hoe meer licht, hoe duidelijker de foto's. Iets wat met name bij weinig licht van belang is. De ISOCELL GN2 van Samsung heeft een resolutie van 50 megapixel waarbij iedere pixels 1,4µm groot is. De totale sensor meet hiermee 1/1,12-inch. We bereiken dus akelig dicht de 1 inch-grens.

Samsung ISOCELL GN2 camerasensor

Ter vergelijking; de Google Pixel 7 Pro beschikt over een ISOCELL GN1 van 1/1,31-inch groot en zelfs de ISOCELL HP2 in Samsung's huidige vlaggenschip, de Galaxy S23 Ultra, is met 1/1,3-inch al niet veel groter.

ISOCELL GN2 uit 2021

Opvallend verder is dat Samsung de ISOCELL GN2 al in 2021 aankondigde. De sensor verschilt ten opzichte van z'n voorganger door de verbeterde autofocus en hogere lichtgevoeligheid. De GN2-sensor is al te vinden in de Xiaomi Mi 11 Ultra. Daarna zagen we hem zelden terug in een telefoon.

Reviews van die Mi 11 Ultra zijn nagenoeg allemaal positief, met name dankzij de camera. Dat belooft dus wat. De bron zegt overigens wel dat hij "denkt" dat de Pixel 8 Pro de Samsung ISOCELL GN2 gebruikt, dus zeker weten doen we het nog niet.

  • Tags:
  • google
  • isocellgn2
  • pixel8pro

ts Dsccross Tweet Pixel 8

Schermformaten Google Pixel 8 en 8 Pro mogelijk bekend

Geruchten ·

Er is een bericht verschenen die ons wat meer vertelt over de beeldschermen van de Google Pixel 8 Pro en de kleinere Pixel 8. Met name die laatste is interessant want daar gaat wat veranderen.

Dit bericht is afkomstig van analist Ross Young. Deze persoon volgt al jaren de industrie op de voet en dan met name de toeleveringsketen. Wanneer bedrijf A veel componenten inkoopt van bedrijf B dan kan dat iets vertellen over een richting die het op gaat. En zo heeft Ross weer een nieuwtje opgespoord.

Tweet from Ross Young about the Google Pixel 8 and 8 Pro display
De tweet in kwestie van @DSCCRoss (Ross Young)

Ditmaal over de Google Pixel 8 Pro en Pixel 8. Zo denkt het bedrijf waarvoor hij werkt te weten welke schermformaten die krijgen. Voor de grotere Google Pixel 8 Pro houdt Google het op een formaat van 6,7 inch. Die schermdiagonaal zagen we ook al bij de Pixel 7 Pro. Wel bestaat de mogelijkheid dat het scherm wat afgerondere hoeken krijgt.

Pixel 8 wordt kleiner

Maar dan de kleinere Pixel 8. Die wordt ook echt kleiner. Volgens het bericht komt dat scherm uit op 6,16 inch tegenover 6,3 op de Pixel 7. Dat verschil oogt klein maar kan in combinatie met de rondere vormgeving wel eens een flink compacter toestel opleveren.

Render of Google Pixel 8 in White from MySmartPrice
Een render van de vermeende Pixel 8

De productie van beide Samsung-schermpanelen zou in mei starten. Een lancering van zowel de Pixel 8 als Pixel 8 Pro wordt dus niet voor die tijd verwacht. Normaliter kondigt Google nieuwe generatie Pixel-telefoons in het najaar aan samen met de lancering van een nieuwe Android-versie.

Afbeelding: MySmartPrice

  • Tags:
  • google
  • pixel8
  • pixel8pro

Vragen en antwoorden over de Google 8 Pro