“Xiaomi 14 en 14 Pro met Snapdragon 8 Gen 3 komen 27 oktober”


Krap een maand na de lancering van de Xiaomi 13T en 13T Pro krijgt de Xiaomi 13 mogelijk spoedig een nieuwe opvolger. De Xiaomi 14 en 14 Pro wordt nog deze maand verwacht en zullen vermoedelijk de eersten zijn met de Snapdragon 8 Gen 3 van Qualcomm.

Xiaomi's naamgeving is niet erg consistent. Zeg maar ronduit verwarrend. De nog geen maand geleden aangekondigde Xiaomi 13T lijkt de opvolger van de Xiaomi 13. Waarom zou Xiaomi dan nu al de Xiaomi 14 al willen aankondigen?

Xiaomi 13 Pro in White
Mogelijk snel opvolger voor Xiaomi 13 Pro

Xiaomi's T-serie moet niet per se gezien worden als de opvolger, iets wat Apple bijvoorbeeld deed met de S-serie. Het T-model is meer een tussentijdse update met lagere specificaties en een voordeliger prijskaartje. Zo heeft de Xiaomi 13T bijvoorbeeld geen Snapdragon-processor zoals de Xiaomi 13, maar een chip van MediaTek.

27 oktober

Wat dat betreft is de nu genoemde Xiaomi 14 de opvolger van de Xiaomi 13, en niet de Xiaomi 13T. En volgens een Chinese bron komt het toestel mogelijk al 27 oktober, samen met de Xiaomi 14 Pro.

Eersten met Snapdragon 8 Gen 3

Die datum is niet toevallig gekozen. Het is vlak na de introductie van de Snapdragon 8 Gen 3 van Qualcomm. Die wordt enkele dagen daarvoor geïntroduceerd en Xiaomi wil die graag als eerste in een telefoon stoppen. Haast is dus geboden. De Snapdragon 8 Gen 3 heeft de codenaam 'Pineapple' en beschikt naar verluidt over een 1+5+2 indeling draaiend op 3.19, 2.96 en 2.27 GHz.

Digital Chat Station talks about the Snapdragon 8 Gen 3
Eerder verschenen bericht over de Snapdragon 8 Gen 3

De CPU biedt een bescheiden snelheidswinst maar de echte winnaar is de GPU. Volgens eerder verschenen benchmarks is die bijna 40% sneller dan de Snapdragon 8 Gen 2.

Titanium behuizing

Van de Xiaomi 14-serie is nog weinig bekend. Een gewijzigd uiterlijk ligt voor de hand, evenals het toepassen van meerdere Leica-camera's. Geruchten spreken over een titanium behuizing en satelliet-connectiviteit.

Zowel de Xiaomi 14 als 14 Pro zijn al goedgekeurd voor de Chinese markt, getuige een eerder verschenen certificaat bij TENAA. Of het toestel daadwerkelijk aangekondigd zal worden moet trouwens nog blijken. Normaliter zien we voor een lancering veelvuldig materiaal voorbijkomen, iets wat tot nu toe nog niet gebeurd is.

Als eerste de 14 hebben?Ontvang eenmalig een e-mail zodra deze in de winkel ligt

Als eerste de 14 Pro hebben?Ontvang eenmalig een e-mail zodra deze in de winkel ligt


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel