Vodafone viert landelijke 4G dekking

· 1 reactie


Met het plaatsen van 10 masten heeft Vodafone afgelopen nacht landelijke dekking weten te bereiken met haar 4G-netwerk. Alhoewel landelijk, Vodafone zegt in 95% van Nederland nu 4G te kunnen aanbieden. En dat is reden om te vieren.

Ter ere van de landelijke dekking geeft Vodafone aan nieuwe of verlengende klanten één maand lang onbeperkte 4G-data weg. De downloadsnelheden liggen volgens Vodafone in de praktijk tussen de 10 en 25 Mbit per seconde. Ondanks het plaatsen van de laatste masten zegt Vodafone echter niet klaar te zijn met haar 4G-netwerk.

Vodafone 4G network
Huidige dekking 4G-netwerk van Vodafone

De komende tijd zal het bestaande netwerk op drukke plekken uitgebreid worden en wordt verder gewerkt aan de upgrade naar 4G+ (LTE Advanced) om nog snellere dataverbindingen tot stand te kunnen brengen. Op dit moment is 4G+ al beschikbaar in de hoofdstad en Vodafone belooft voor april 2015 nog 50 steden met het snellere netwerk te hebben uitgerust. Klanten met een 4G databundel kunnen automatisch gebruik maken van de snellere verbinding, mits hun telefoon het ondersteunt.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel