Mogelijk Europese miljardenboete voor Apple

· 1 reactie


Apple is mogelijk één van de winstgevende ondernemingen van dit moment. En toch betaalt het bedrijf nauwelijks belasting. Allemaal legaal aldus Apple maar de Europese Commissie steekt daar nu mogelijk toch een stokje voor.

De belastingconstructie die Apple heeft opgetuigd loopt via allerlei landen waaronder Ierland. Daar is het belastingklimaat relatief gunstig en ondanks dat het bedrijf er nauwelijks actief is gaan alle inkomstenstromen er langs. De Europese Commissie heeft bezwaren tegen de rechtmatigheid van deze constructie en komt mogelijk met een naheffing. Een heffing van enkele miljarden.

De commissie stelt nu dat Apple de Ierse fiscus mogelijk onder druk heeft gezet om een gunstige regeling te treffen. Mogelijk zouden er banen verdwijnen als er geen gunstig akkoord zou komen. Als dit door de Europese Commissie kan worden hard gemaakt dan moet Apple over een periode van 10 jaar belasting terugbetalen. Indien schuldig kan Apple ook een boete van een miljard euro worden opgelegd. Er is Apple dus het nodige aan gelegen om z'n onschuld te bewijzen. Al hoeven we geen medelijden te hebben met Apple als het toch mis gaat. Apple heeft genoeg geld achter de hand om de achterstallige belasting en boete in contanten af te rekenen.

Via: Z24.nl


Prijsvergelijker Apple iPhone 6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
TelefoonDiscounter.nl
16 GB Black Refurbished
€ 109,00 € 109,00   Bekijk
Green Mobile
16 GB Gold Refurbished
€ 115,00 € 115,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6Praat mee over dit artikel