Apple koopt minder geheugen bij Samsung


Apple is niet alleen op het gebied van processoren van plan om minder afhankelijk te worden van Samsung. Het bedrijf wil ook minder geheugen inkopen bij de Koreanen, en heeft daarom orders geplaatst bij een aantal Japanse leveranciers.

Samsung is op dit moment een belangrijke leverancier van onderdelen voor producten van Apple. Eerder werd als bekend dat in de toekomst de processors van de iPhone en iPad niet meer door Samsung, maar door het Taiwanese TSMC gemaakt zullen worden. Belangrijkste reden daarvoor is dat Samsung en Apple inmiddels grote concurrenten zijn, en elkaar voor de rechter bestoken met patentzaken. Apple wil daarom minder afhankelijk zijn van het Koreaanse bedrijf.

2011201 applny

Tegelijkertijd werd bekend dat Samsung tien miljard dollar investeert in nieuwe productiecapaciteit voor NAND-geheugen. De teruglopende vraag naar geheugen door Apple lijkt de Koreanen dus weinig te deren. Vraag van andere partijen en de groeiende verkoop van eigen smartphones en tablet zorgen voorlopig voor voldoende werk voor de fabrieken van Samsung

Bron: Dailymobile.se


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel